Nieuws

Ook de allerjongste liefhebbers van IT hebben de toekomst!

Ook de allerjongste liefhebbers van IT hebben de toekomst!

Persbericht 31 maart 2022

Bergler gaat samenwerken met CoderDojo Nederland. Ons vakgebied is ingewikkeld en de techniek ontwikkelt zich razendsnel. Bij Bergler geloven we dat je door samenwerken, samen beter wordt. Dit doen we al jaren door onze kennis en ervaring te delen en netwerken op te bouwen van professionals die net zo gek zijn op ons vak als wij. CoderDojo heeft als doel om jonge mensen enthousiast te maken voor ons prachtige vakgebied. Alle reden om ze te steunen, zowel financieel als door onze professionals.

Wie is CoderDojo

Bij CoderDojo leren kinderen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, apps of websites maken en meer. De bijeenkomsten (‘dojo’s’) zijn altijd gratis en worden verzorgd door enthousiaste mentoren. CoderDojo draait volledig op vrijwilligers. CoderDojo Nederland ondersteunt de landelijke community via het delen van kennis, organiseren van meet-ups en koppelen van vraag en aanbod. Met deze activiteiten zorgt CoderDojo Nederland ervoor dat de dojo’s in het land een zo groot mogelijke impact hebben op de maatschappij.

berglerOok de allerjongste liefhebbers van IT hebben de toekomst!
Lees meer

Jaarprogramma en TechRadar 2022

Jaarprogramma en TechRadar 2022

Wij geloven in het delen van kennis, kunde en ervaring. Die ervaring kunnen best practices zijn maar ook onze fouten. Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking ons succes bij het maken van mooie en goede software vergroot. En met “ons” bedoel ik dan niet Bergler, maar vooral onze klanten en partners, want uiteindelijk zijn wij succesvol als jullie dat zijn. Om die reden maken we ieder jaar een programma voor ons competence centeren nodigen we jullie uit om hierin ook een actieve rol te pakken. We hopen op een geweldig 2022 met hopelijk minder coronamaatregelen en meer persoonlijk contact.

Kom ook in ons netwerk

We werken er hard aan en vinden het fijn om organisaties en individuen in ons vakgebied met elkaar in contact te brengen, samenwerking te stimuleren en kennis te delen. Wil jij op de hoogte gehouden worden, of wil je zelf een rol nemen? Neem dan direct contact met ons op! We horen graag van je.

Techradar 2022

blankWe hebben ook dit jaar een TechRadar opgesteld. Hiermee geven we onze visie op de assen techniek, platformen, tools en ontwikkeltalen met betrekking tot zaken waarvan wij geloven dat ze belangrijk zijn. In de TechRadar maken we onderscheid tussen zaken die voor ieder team van belang zijn, zaken om je in te verdiepen en eventuele waarschuwing voor technieken die uit gefaseerd worden. Belangrijkste punten in deze radar:

 • Migratie van .NET 4(.8) naar .NET 6
  Met .NET 6 is een long-term support versie uitgekomen en inmiddels is duidelijk geworden dat doorontwikkeling van de fullstack framework versies is stopgezet. Als vakgebied zullen we in beweging moeten komen om bestaande applicaties te migreren.
 • Threat modeling
  We zien meer organisaties overstappen naar vormen van DevOps. We zien ook vaak dat security binnen deze manier van werken onvoldoende geborgd is. Threat modeling is een hulpmiddel om risico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen.
 • Dev(Sec)Ops
  Hoewel de verschillen tussen organisaties groot zijn, zien we over de hele lijn de trend dat sneller en vaker gereleased wordt. Een Dev(Sec)Ops manier van werken combineert development, security en operations in één organisatie en helpt om kort-cyclisch te werken.
 • Modulair / API driven software
  Om sneller en eenvoudiger op te leveren moet onze software wendbaar en niet log zijn. Een goede balans in het modulair maken van software is hierin de sleutel tot succes. Te kleine modules leveren al snel een “distributed” monoliet op, en te groot maakt het lastig om in te spelen op veranderingen in de markt.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt of heb je feedback? Download de volledige TechRadar en neem gerust contact met ons op om door te praten.

Managers Inspiratie Sessies

IT managers hebben een uitdagend beroep en het is lastig om binnen de eigen organisatie sparringpartners te vinden die alle uitdagingen beheersen. Om die reden organiseren we ieder kwartaal een manager inspiratie sessie. Tijdens deze sessies brengen één of meerdere managers een praktijk casus in, waarmee de groep vervolgens aan de slag gaat. Wij faciliteren en geven op deze manier ook praktisch vorm aan het stimuleren van samenwerking. Zou je hierin mee willen doen? Laat het ons weten.

Lead developer / consultant partner netwerk

Als onderdeel van onze visie zetten we al lange tijd in op het leveren van expertise naast het helpen met capaciteit. We geloven niet in lijvige adviesrapporten en stuurlui aan wal, maar in een manier van werken waarin we samen met onze klant optrekken. In de praktijk doen we dit doordat onze lead developers of consultants één of meerdere dagen per week meewerken bij onze klanten. Maar uiteraard hebben we ook niet alle wijsheid in pacht. Daarom zijn we altijd op zoek naar freelancers die onze visie onderschrijven en ook graag mee willen werken in ons kennisnetwerk. Daarmee helpen we onze klanten nog beter en bieden we onze freelance partners mooie afwisselende opdrachten op consultancy niveau. Meer weten? Neem dan contact op met Marcel van Lith.

Competence Center

Ook voor komend jaar hebben we een mooi programma met een twintigtal webinars, workshops en een mooie hackaton. Je kunt de volgende publieke sessies van ons verwachten:
blankDinsdag 1 februari: GDPR voor .NET Developers
Dinsdag 29 maart: .NET 6 en Visual Studio 2022
Dinsdag 10 mei: Evidence Based Management
Dinsdag 19 juli: Live event
Dinsdag 27 september: Infrastructure as Code
Dinsdag 6 december: .NET MAUI

Naast deze events organiseren we nog een hoop extra activiteiten. Download onze Competence Center Flyer HIER voor meer info.

Met vriendelijke groet,
Menno Jongerius
CTO

berglerJaarprogramma en TechRadar 2022
Lees meer

Nieuw gezicht als Algemeen Directeur bij Bergler ICT

Nieuw gezicht als Algemeen Directeur bij Bergler ICT

Breda, 4 januari 2022
Bergler ICT heeft Erik Wiechers (56) aangesteld als Algemeen Directeur van het bedrijf. Wiechers is vanaf 22 december actief in zijn nieuwe rol. Hij is daarin verantwoordelijk voor de strategie van de organisatie en het welzijn van zowel de klanten als alle collega’s die er werkzaam zijn. Wiechers neemt de rol van Rob Wessels over die deze functie bijna 24 jaar succesvol heeft vervuld. Wiechers wordt samen met Wessels co-owner van Bergler.

Voordat Wiechers bij Bergler in dienst kwam, vervulde hij diverse directie-rollen bij verschillende IT organisaties. Zo was hij de afgelopen drie jaar CEO en Commissaris van PQR, een ICT-bedrijf net als Bergler groot in o.a. (semi)overheid. Daarvoor was hij onder meer Senior Vice President en Boardmember bij Ziggo, Country Director van Alcatel en General Manager Benelux BT. Hij bekleedde managementfuncties bij General Electric, CSC en EDS. Erik heeft diverse studies afgerond aan IMD, International Coaching Federation en aan Nyenrode Universiteit. Hij is gecertificeerd commissaris en executive coach.

“Ik kijk erg uit naar de uitdagende taak die ik op me heb genomen”, zegt Erik Wiechers over zijn nieuwe rol. “Bergler is een prachtig en ruim 40 jaar jong IT-bedrijf dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend als innovatieve en betrouwbare IT-partner voor organisaties in de semioverheid en industrie. Het is mijn taak om samen met het managementteam het bedrijf dat er nu staat verder uit te bouwen in nieuwe markten als de zorg maar ook onze Microsoft .NET software-expertise in Nederland en nearshore vanuit Servië bij nieuwe klanten te lanceren. Verder wil ik een actieve bijdrage leveren aan de digitale transformatie die onze klanten doormaken en het sterke MVO beleid voortzetten. Daarbij kan ik vertrouwen op de enorme dosis kennis, ervaring, kwaliteit en loyaliteit van mijn Bergler-collega’s.”

Rob Wessels, co-owner van Bergler: “Een goede samenstelling van het managementteam is essentieel voor succes. We hebben de afgelopen periode dan ook optimaal benut om de ideale kandidaat te vinden voor de rol van Algemeen Directeur en tevens mede-eigenaar van Bergler. We zijn erg blij dat Erik Wiechers heeft besloten deze uitdaging met ons aan te gaan. Hij is een zeer ervaren no-nonsense manager in voor ons zeer relevante sectoren. Hij heeft een duidelijke langetermijnvisie voor de onderneming en is iemand die ook aandacht besteedt aan de softe factoren binnen een organisatie en daarmee altijd de juiste balans zoekt tussen tevreden klanten en tevreden medewerkers. Ik heb er alle vertrouwen in dat Erik een positieve impact heeft op Bergler als geheel en alle klanten die wij helpen bij hun digitale transformatie.”

In the picture: Bergler ICT

Als leverancier van Microsoft .NET softwareontwikkelaars en consultants adviseert, levert én beheert Bergler ICT vanuit Nederland en Servië complexe IT omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij haar jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van software, data en applicaties, inclusief de bijbehorende managed services, transformeert Bergler informatietechnologie tot stabiele en dynamische werkomgevingen. Bergler ICT beschikt over diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.

Niet zoeken maar vinden

Bergler is ook een van de grotere spelers op de ICT flex-markt met haar flex-oplossingen onder het motto van “niet zoeken, maar vinden”. En dat doet Bergler Flex Solutions aan beide kanten van de tafel: voor opdrachtgever en freelancer. Freelancers vinden bij ons openstaande aanvragen. Opdrachtgevers ontdekken bij ons dat de kandidaat met de juiste competenties beschikbaar is. Bergler ziet voor zichzelf een rol weggelegd als (ISO 9001 voor inhuurprocessen) gecertificeerde vindmachine en beschikt over het SNA Keurmerk NEN 4400. Bergler beschikt over ruim 20 jaar ervaring in de flexibele invulling van tijdelijke ICT inhuur. Precies in lijn met wat opdrachtgever en freelancer verwachten.

Kennis is macht, kennis delen is kracht

“Bergler gelooft dat kennis macht maar kennis delen kracht is. Daarom houden wij die kennis niet voor onszelf en organiseren onze IT-professionals bijna wekelijks kennissessies van hoog niveau. Maar dan wel met voetjes op de vloer omdat wij tenslotte ook mensen van de praktijk zijn die dagelijks met klanten werken. Onze 2022 “delen is kracht agenda” vind je hier: https://www.bergler.nl/agenda-expertise-center-en-competence-center-online/

Voor meer informatie
Bergler ICT
Tel: 076-5720200
E-mail:  ewiechers@bergler.nl

berglerNieuw gezicht als Algemeen Directeur bij Bergler ICT
Lees meer

Agenda 2022 Expertise Centrum en Competence Center online!

Agenda 2022 Expertise Centrum en Competence Center online!

Na het succes van onze webinars in 2021 is de afgelopen weken hard gewerkt aan een nieuw programma voor 2022. Zes webinars van het Bergler Expertise Centrum en vier Managers Inspiratiesessies zijn inmiddels gepubliceerd.

Onze webinars in 2022:
Dinsdag 1 februari (19:30 – 20:30 YouTube Live): GDPR voor .NET developers
Dinsdag 29 maart (19:30 – 20:30 YouTube Live): .NET 6 en Visual Studio 2022
Dinsdag 10 mei (19:30 – 20:30 YouTube Live): Evidence Based Management
Dinsdag 21 juni (18:00 – 21:00 Roskam-Houten): May the source be with you event
Dinsdag 27 september (19:30 – 20:30 YouTube Live): Infrastructure as code
Dinsdag 6 december (19:30 – 20:30 YouTube Live): .NET MAUI

Je leest er alles over op deze pagina maar je kunt natuurlijk ook de gehele agenda hieronder downloaden.

blank

berglerAgenda 2022 Expertise Centrum en Competence Center online!
Lees meer

Bergler weer ISO-gecertificeerd

Bergler weer ISO-gecertificeerd

Bergler heeft recentelijk (november 2021) wederom haar ISO certificering 9001:20015 en 14001:2015 glansrijk behaald.

Gedurende elk certificeringstraject is het milieumanagement- en kwaliteitsmanagementsysteem zorgvuldig gecontroleerd waarbij eventuele verbeterpunten binnen de eigen organisatie aan het licht komen. En daar hebben zowel onze relaties als onze organisatie veel baat bij.

Bergler gebruikt deze certificering tevens om de klanttevredenheid te verbeteren door te voldoen aan de eisen van onze klanten en aan wet- en regelgeving. Het milieumanagementsysteem helpt Bergler om aan overheden, klanten, omwonenden en andere stakeholders te laten zien dat op een serieuze manier aandacht wordt besteed aan de impact van onze organisatie op het omringende leefmilieu.

Lees verder op https://www.bergler.nl/over-bergler/kwaliteit/

berglerBergler weer ISO-gecertificeerd
Lees meer

UvA/HVA gunt Bergler (wederom) Europese aanbesteding

UvA/HVA gunt Bergler (wederom) Europese aanbesteding

Never change a winning team: De Universiteit van Amsterdam / Hogeschool van Amsterdam heeft Bergler Flex Solutions (wederom) de recente Europese aanbesteding Inhuur Tijdelijk ICT Personeel gegund.
De UvA/HvA en Bergler werken sinds 2011 samen. De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 oktober aanstaande voor de duur van vier jaar.

De Universiteit van Amsterdam is sinds 1632 een inspiratie voor studenten, een voorhoedespeler in de internationale wetenschap en een partner in vernieuwing. Op verschillende locaties in Amsterdam werken en studeren 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi en 40.000 studenten samen.

De HvA is een kennisinstelling die met een breed aanbod aan beroepsonderwijs een grote variëteit aan studenten opleidt. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk en de samenleving in en om een internationaal georiënteerd Amsterdam.

Bergler Flex Solutions begeleidt, adviseert, implementeert of neemt de uitvoering van het inhuurproces over. Bergler ziet – als een van de drie preferred suppliers – voor zichzelf een rol weggelegd als (ISO 9001 voor inhuurprocessen) gecertificeerde bemiddelaar voor tijdelijke ICT-behoefte. Met meer dan 20 jaar ervaring in de bemiddeling van IT Professionals. Sourcing of contractmanagement: Precies in lijn met wat opdrachtgever en kandidaat verwachten.

Rob Wessels, directeur van Bergler: “Wij zijn blij en trots dat onze geleverde prestaties en toegevoegde waarde wordt gewaardeerd en zien uit naar een plezierige continuering van de samenwerking.”

berglerUvA/HVA gunt Bergler (wederom) Europese aanbesteding
Lees meer

Persbericht: Haagse Hogeschool gunt aanbesteding aan Bergler

Persbericht: Haagse Hogeschool gunt aanbesteding aan Bergler

De Haagse Hogeschool heeft onlangs de aanbesteding met betrekking tot de inhuur van IT Professionals gegund aan Bergler. “De Haagse” en Bergler Flex Solutions werken sinds 2016 samen. De nieuwe raamovereenkomst gaat in op 1 juli 2021 voor de initiële looptijd van drie jaar.

blank

De Haagse Hogeschool bestaat uit faculteiten, lectoraten en diensten. Ruim 27.000 studenten uit meer dan 140 verschillende landen volgen in, vier vestigingen, een bachelor, een master of post-hbo-opleiding. Er werken ruim 1.900 medewerkers, waarvan 65% in een onderwijzende en 35% in een ondersteunende functie.

blank

Bergler Flex Solutions, onderdeel van Bergler Nederland, is partner voor het beheren en beheersen van de flexibele schil en specifiek externe inhuur. Bergler Flex Solutions begeleidt, adviseert, implementeert of neemt de uitvoering van het inhuurproces over. Bergler ziet voor zichzelf een rol weggelegd als (ISO 9001 voor inhuurprocessen) gecertificeerde vindmachine. Meer dan 20 jaar ervaring in de bemiddeling van IT Professionals. Sourcing of contractmanagement: Precies in lijn met wat opdrachtgever en freelancer verwachten.

“Wij zijn blij en trots dat onze geleverde prestaties en toegevoegde waarde wordt gewaardeerd en zien uit naar een plezierige continuering van de samenwerking.”

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Rob Wessels, directeur, 076 – 572 02 00.

www.berglerflex.nl/

berglerPersbericht: Haagse Hogeschool gunt aanbesteding aan Bergler
Lees meer

Grote aanbesteding voor inhuur ministerie van Justitie en Veiligheid gegund aan o.a. Bergler ICT.

Grote aanbesteding voor inhuur ministerie van Justitie en Veiligheid gegund aan o.a. Bergler ICT.

Grote aanbesteding voor inhuur ministerie van Justitie en Veiligheid gegund aan o.a. Bergler ICT.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) heeft een grote aanbesteding voor inhuur van ict-professionals afgerond met een geraamde maximale waarde van ruim 120 miljoen euro. De combinatie van Bergler ICT, Caesar Accounts en VX Company Software Development zijn als trotse winnaars uit de bus gekomen.

berglerGrote aanbesteding voor inhuur ministerie van Justitie en Veiligheid gegund aan o.a. Bergler ICT.
Lees meer

Nieuwe raamovereenkomst met P-Direkt

Nieuwe raamovereenkomst met P-Direkt

P-Direkt heeft vijf partijen geselecteerd voor het inzetten van kwalitatief goede ICT-professionals tegen marktconforme tarieven waaronder de combinatie Bergler ICT, Caesar Accounts en VX Company.

P-Direkt is de HR-dienstverlener van de Rijksoverheid en staat voor het leveren van een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige salaris- en personeelsadministratie voor (toekomstige) medewerkers, managers en HR-ondersteuners. Dit realiseert P-Direkt door het bieden van een breed pakket aan diensten op het snijvlak van HR en ICT voor bijna 140.000 medewerkers die werkzaam zijn bij de diverse ministeries en andere overheidsorganisaties.

blankMet de innovatieve technologie van P-Direkt kunnen medewerkers en managers van de rijksoverheid hun personeelszaken eenvoudig regelen via het zelfbedieningsportaal.

Jan-Willem Maas van Bergler is blij met dit resultaat: “Het is mooie opdrachtgever die we kunnen toevoegen aan onze portfolio van opdrachtgevers binnen het overheidsdomein. Én het resultaat van de samenwerking met Caesar en VX. Wij kijken uit naar een plezierige samenwerking.”

De raamovereenkomst met P-Direkt gaat op 5 oktober 2020 in voor een periode van maximaal vier jaar.

berglerNieuwe raamovereenkomst met P-Direkt
Lees meer

Nieuw: Bergler Nearshoring, vertrouwd dichtbij!

Nieuw: Bergler Nearshoring, vertrouwd dichtbij!

Bergler ICT is al 40 jaar thuis in de complexe IT-wereld, voortdurend innovatief actief om prestaties te verbeteren. Bergler levert full service ICT-dienstverlening zoals software development, consultancy voor application lifecycle management en DevOps, managed services en een flexibele schil van IT-professionals.

Het afgelopen decennium is er een enorme groei geweest in het gebruik van informatiesystemen. Dit betekent ook dat er vraag is naar meer softwaretoepassingen voor zowel bedrijven als consumenten. Bovendien is het nog steeds moeilijk om de mensen te vinden met de juiste vaardigheden en ervaring die nodig is om het werk gedaan te krijgen.

blank

Met haar nieuwe dienst Nearshoring en de hybride vorm van Team as a Service, voorziet Bergler ICT in de ontbrekende schakel en biedt de ‘full stack’ van ontwikkelaars die nodig is, waarbij de aansturing vanuit Nederland wordt gedaan door ervaren Technical Lead Consultants van Bergler. Niet op zoek naar een team, maar gewoon naar die ene ontbrekende softwaredeveloper? Bergler Nearshoring beschikt over een uitstekende pool van developers die een bestaand team compleet kan maken.

Bij Bergler bieden we Softwareontwikkeling as a Service en werken we met de nieuwste technologieën zoals SharePoint, Office 365, .NET, SiteCore, Umbraco, Android, iOS en meer. Door deze technologieën te combineren met onze persoonlijke service, kennis en ervaring is geen enkele uitdaging voor Bergler te groot.

berglerNieuw: Bergler Nearshoring, vertrouwd dichtbij!
Lees meer