Nieuws

Interview Zipconomy: Liever meer tevreden klanten en collega’s dan meer rendement

Interview Zipconomy: Liever meer tevreden klanten en collega’s dan meer rendement

Erik Wiechers (Bergler): ‘liever meer tevreden klanten en collega’s dan meer rendement’

Sinds begin dit jaar geeft Erik Wiechers leiding aan ICT-dienstverlener en bemiddelaar Bergler ICT. Waarom stapt een topman uit de corporate-wereld over naar een ‘nuchter familiebedrijf’? “Ik hoef niet in een duur kantoor op de Zuidas te zitten.”

Ooit begon Erik Wiechers als derivaten trader op de Amsterdamse beurs. Daarna volgde een rijke carrière in directiefuncties bij grote namen als Ziggo, BT en General Manager. De laatste drie jaar was hij de baas van ICT-bedrijf PQR, dat recent is verkocht aan het Duitse Bechtle, één van de grootste IT-providers in Europa.

Ben je nu in een heel nieuwe wereld gestapt?

“Ik zit al 35 jaar in de ICT, dus in die zin is het niet anders. Maar ik was wel op zoek naar iets nieuws. Een organisatie zonder private equity en zeker niet meer bij een corporate. Ik ben eigenlijk wars van politiek. Ik heb vrij lang de corporate-bullshit-bingoshow gespeeld, maar als zoon van een middenstander blijf je toch ondernemend.”

Ik heb vrij lang de corporate-bullshit-bingoshow gespeeld, maar als zoon van een middenstander blijf je toch ondernemend.

“In de gesprekken met Rob (Wessels, zie kader) kreeg ik een heel goed gevoel bij Bergler. Rob is een van de netste ondernemers die ik ooit heb ontmoet. Ik heb de dagelijkse leiding van Rob overgenomen, maar op de achtergrond helpt hij mij nog steeds mee om het bedrijf verder te laten groeien. Elke CEO staat op de schouders van de vorige CEO.”

“Bergler is al 42 jaar een familiebedrijf waar de menselijke maat nog echt telt. Het is mooi dat daar nog ruimte voor is in deze tijd van private equity’s en multinationals die 95% van de markt bezitten. De klanten van Bergler, veelal de overheid en onderwijs (hogescholen) waarderen ook die kleinschaligheid waarin persoonlijk contact voorop staat.“

Het is vast moeilijk om in deze krappe arbeidsmarkt kandidaten te vinden. Hoe pakken jullie dat aan?

“Ja, dat is moeilijk, maar we doen er alles aan. We hebben fors geïnvesteerd in een Applicant Tracking System (ATS) en we leiden al onze recruiters zelf op. We hebben ook relatief veel recruiters omdat we veel tijd besteden aan persoonlijk contact en het zorgen voor een culturele match tussen kandidaat en opdrachtgever. Dat leidt echt tot een hogere klanttevredenheid.”

“We vinden zzp’ers onder andere via socials en we hebben een database met 25.000 kandidaten. En we zitten in specifieke talentpools, zoals programmamanagers, projectleiders en developers – en dan ook nog specifiek voor bijvoorbeeld het onderwijs. Met die kandidaten hebben we zeer regelmatig contact om ervoor te zorgen dat ze voor ons blijven kiezen.”

Hoe zorgen jullie ervoor dat die kandidaten (zzp’ers) voor Bergler blijven kiezen?

“Je ziet in de markt een prijsdruk naar boven, maar we zitten op een kantelpunt. Grote tech-bedrijven moeten nu mensen ontslaan. Maar Bergler groeit. We hebben net aanbestedingen van Hogeschool InHolland en Het Waterschapshuis gewonnen. Voor ons is het gunstig dat wij alleen zaken doen met (semi-)overheid. We maken weliswaar veel minder marge dan wanneer je voor commerciële klanten werkt, maar het zijn bestendige klanten. Ze betalen altijd en hebben superleuke opdrachten voor onze professionals.”

Aantrekkelijke opdrachten bieden helpt om zzp’ers binnen te halen en te houden.

“We hebben het Nationaal Cyber Security Centrum als klant en vorige week was ik bij de Wageningen University & Research (WUR), die werken aan slimme IT-projecten om de landbouw en ons ecosysteem beter te maken. Wij merken dat zzp’ers dat veel leukere opdrachten vinden dan weer een of ander groot dataproject bij AHOLD. Aantrekkelijke opdrachten bieden helpt om zzp’ers binnen te halen en te houden.”

“De kunst is om hen te blijven binden en boeien. Dat doen we door op die aanbestedingen in te schrijven waarvan wij weten dat die op lange termijn interessant zijn voor zzp’ers. Én door die zzp’er te helpen zijn kennisniveau hoog te houden, constant bij te scholen.”

“We hebben een eigen competence center waarin we jaarlijks zo’n 40 technische en inspiratiesessies organiseren. Onze eigen consultants organiseren dat voor hun vakbroeders. Onze slogan is niet voor niets ‘Bergler, liefhebbers van IT’; het zijn echt vakmensen, leden van het IT-gilde, waar de meesters (ervaren krachten) meer dan bereid zijn de leerlingen (jongeren) te helpen.”

En dat werpt zijn vruchten af. “We hebben de afgelopen vijf jaar een verloop van slechts 2%, onder onze consultants is dat zelfs maar 0,3%. Binden en boeien betekent ook ruimte geven voor eigen ontwikkeling; onze consultants mogen 10% van hun tijd steken in research & development of het opzetten van zo’n kennissessies. Dat doet een corporate niet, want dat is 10% minder winstgevendheid. Die commerciële partijen moeten van hun beursgenoteerde moeder 10% rendement of meer maken. Wij maken liever langdurig rendement op onze echte asset: onze eigen mensen.”

Bergler is een relatief kleine speler. Hoe positioneren jullie je op die consoliderende flexmarkt?

“Ik vind al die consolidaties fantastisch. Ik verwacht dat dit nog wel even doorgaat en dat er uiteindelijk vier of vijf megaspelers overblijven. Maar er kan ook een recessie komen en het is maar de vraag of die grote bedrijven dan net zo goed voor hun mensen zorgen als nu. Aan de andere kant, de IT heeft altijd goed doorgedraaid, ook bij recessies. En het biedt ook kansen bij onze overheidsklanten.”

“Ons voordeel is dat wij snel kunnen schakelen. Wij zijn behendig en wendbaar. Vorige week voer ik langs de Rotterdamse haven. Eer zo’n tanker daar beweegt, dat duurt een uur. Ik kan met mijn zeilboot van 11 meter binnen 2 seconden de koers verleggen. Dus hoe meer consolidaties, hoe meer ruimte er voor ons is. Als je ten minste niet private equity-owned bent, want dan weet de klant – zeker binnen de overheid en het onderwijs – dat je alleen maar op het rendement stuurt.”

“Qua positionering zijn we onszelf nog meer gaan focussen op onze twee product marktcombinaties; 1. Bergler Software Solutions, waarmee we ons richten op Independent software vendors (ISV) in de maakindustrie, en 2. IT-detachering bij overheid en onderwijs. Meer doen we niet, daar ligt de absolute focus op; nog beter worden in waar we al heel goed in zijn, en waar we niet goed in waren, niet meer doen. Niet alles voor iedereen willen doen, want voor je het weet zak je dan af van meester naar leerling-niveau.”

Een private equity hoeft niet bij jullie aan te kloppen. Je bent niet bepaald positief over hun rol binnen (flex)bedrijven. Waarom niet?

“Ze zijn altijd welkom voor een kop koffie, mits ze een groot hart hebben voor klanten en collega’s. Bergler is in het verleden wel een dozijn keer benaderd door een private equity, maar mijn voorganger Rob en ik hebben hetzelfde uitgangspunt: we zijn en blijven een familiebedrijf. Een private equity stuurt toch vooral op kpi’s en minder op ‘purpose’. Maar het bestaansrecht van een bedrijf is uiteindelijk die purpose die aanspreekt bij klant en collega.

Het bestaansrecht van een bedrijf is uiteindelijk die purpose die aanspreekt bij klant en collega.

Bij Bergler spreekt men dan ook niet in termen van omzet- en winstdoelstellingen. “Ons doel is het klant- en collegatevredenheid nog verder omhoog te brengen. Of wij nou 5 of 6% rendement maken dit jaar, daar ligt niemand wakker van. We liggen wel wakker als collega’s weglopen of klanten niet tevreden zijn. Als je je focust op klanten en collega’s, komt die winst vanzelf wel.”

“Bij aanbestedingen gaat het natuurlijk wel altijd om prijs en marge. Maar daar kunnen wij prima in mee. Wij zitten op een industrieterrein in Breda, niet in een duur kantoor op de Amsterdamse Zuidas. We hebben één managementlaag – dat ben ik, onze overhead is nul. Als wij 5% marge maken is dat prima, terwijl die grote jongens veel meer marge moeten maken vanwege hun dure kantoren, meerdere managementlagen en leaseparken. Dus we winnen regelmatig aanbestedingen, zoals recent InHolland en Het Waterschapshuis. Inmiddels bedienen we 40% van de Hogescholen.”

Je hebt het over purpose – wat bedoel je daarmee?

“Ik ben een gelovige jongen en leef vanuit mijn eigen purpose: mensen inspireren, motiveren en gelukkig maken. Dat gevoel probeer ik ook in mijn werk over te brengen. Ik heb er heel erg veel lol in en wil dit nog zeker 10 jaar doen, misschien langer. Ik ben vader van vier kinderen en zeiler – ik ben het gelukkigst als ik met de kinderen op de boot ben. Dat plezier en die ontspanning neem ik ook mee in mijn werk – dat gun ik elke CEO.”


Als leverancier van Microsoft .NET softwareontwikkelaars en consultants adviseert, levert en beheert Bergler ICT vanuit Nederland en Servië complexe IT-omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Via Bergler Flex Solutions werken dagelijks circa 300 gedetacheerden/zzp’ers.

Sinds begin dit jaar geeft Erik Wiechers leiding aan Bergler ICT. Hij heeft de rol van algemeen directeur overgenomen van Rob Wessels, die deze functie bijna 34 jaar heeft vervuld. Wiechers is nu samen met Wessels mede-eigenaar van Bergler. Het bedrijf behaalt dit jaar een omzet van naar schatting € 30 miljoen.

Auteur en copyright: Arthur Lubbers, Zipconomy – 24 augustus 2022

berglerInterview Zipconomy: Liever meer tevreden klanten en collega’s dan meer rendement
Lees meer

Het Waterschapshuis kiest voor Bergler Flex Solutions

Het Waterschapshuis kiest voor Bergler Flex Solutions

Het Waterschapshuis heeft onlangs de aanbesteding met betrekking tot de inhuur van ICT Professionals gegund aan Bergler ICT, OneStopSourcing en Headfirst. Het Waterschapshuis is een nieuwe klant voor Bergler Flex Solutions. De nieuwe raamovereenkomst, met een geschatte waarde van 20 tot 40 miljoen Euro, is op 1 augustus jongstleden ingegaan voor de initiële looptijd van vier jaar.

blank

De kracht van samen
Het Waterschapshuis is de regie- en uitvoeringsorganisatie voor de 21 waterschappen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Zij bevordert de samenwerking op het gebied van ICT tussen de verschillende waterschappen en de andere overheden die actief zijn in de watersector. Haar kernwaarden zijn mensgericht en resultaatgericht.

Bevorderen van samenwerking
Het Waterschapshuis ondersteunt bij het:

 • verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering;
 • efficiënter maken van de informatievoorziening;
 • vergroten van de innovatieve slagkracht;
 • versterken van het imago van de waterschappen als professionele moderne overheid;
 • breder samenwerken van de waterschappen en andere overheden.

Naast het Waterschapshuis zijn Hoogheemraadschap van Rijnland en Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard, Waterschap Brabantse Delta en Waterschap Aa en Maas de andere aan deze raamovereenkomst deelnemende waterschappen.

blank

Bergler Flex Solutions, onderdeel van Bergler ICT, is een Managed Service Providor (MSP) gespecialiseerd in de (semi) publieke sector met de specialisatie Onderwijs & Overheid. Als MSP verzorgt Bergler het volledige recruitmentproces: Van planning en het anticiperen op inhuurbehoeften tot en met het werving- en selectieproces alsmede de onboarding van kandidaten en het ondersteunen van IT professionals. Met meer dan 20 jaar ervaring in de bemiddeling van IT Professionals en als 42 jaar jong ‘familiebedrijf’ biedt zij het persoonlijk contact wat opdrachtgever en IT professional verwachten.

Bergler Flex Solutions, de Liefhebbers van IT, kwam na een zorgvuldige procedure als een van de drie winnaars uit de bus, en gaat voor het Waterschapshuis per jaar tussen de 20 en 25 IT-professionals verzorgen. Algemeen Directeur Erik Wiechers: “Wij zijn blij en trots dat onze geleverde prestaties en toegevoegde waarde in de overheidsmarkt worden gewaardeerd en zien uit naar een succesvolle en persoonlijke samenwerking met het Waterschapshuis. De merkwaarde die het Waterschapshuis en Bergler delen is “Samen” en zo voelt het al vanaf de eerste kennismaking: de perfecte basis voor een succesvolle samenwerking!

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Erik Wiechers, Algemeen Directeur, 076 – 572 02 00.
https://www.bergler.nl/flex-solutions

berglerHet Waterschapshuis kiest voor Bergler Flex Solutions
Lees meer

Hogeschool Inholland kiest voor de liefhebbers van IT

Hogeschool Inholland kiest voor de liefhebbers van IT

Hogeschool Inholland heeft onlangs de aanbesteding met betrekking tot de inhuur van IT Professionals gegund aan Bergler. Hogeschool Inholland is een nieuwe klant voor Bergler Flex Solutions die de dienstverlening exclusief en als enige leverancier zal gaan verzorgen. De nieuwe meerjarige raamovereenkomst gaat in op 1 september 2022.

blank

Inholland is een hogeschool met onderwijs voor studenten en professionals en praktijkgericht onderzoek voor de beroepspraktijk. Op diverse locaties verspreid over de Randstad biedt Inholland brede, en voor het regionale werkveld herkenbare bacheloropleidingen aan. Op diverse interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs. Inholland bestaat uit faculteiten, lectoraten en diensten. Ruim 25.000 studenten uit meer dan 70 verschillende landen volgen op één van de vier vestigingen, een bachelor, een master of post-hbo-opleiding. Er werken ruim 2000 medewerkers.

“Inholland heeft gekozen voor Bergler omdat we ervan overtuigd zijn een partner te hebben geselecteerd waarmee we de toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen in onderwijsland het hoofd kunnen bieden.”
Derk Riesthuis
Projectmanager ICT Hogeschool Inholland, Stafafdeling InformatieVoorziening & Technologie (IVT)

 

blank

Bergler Flex Solutions, onderdeel van Bergler Nederland, is partner voor begeleiden en beheersen van flexibele schil en specifiek externe ICT inhuur van professionals. Bergler Flex Solutions begeleidt, adviseert, implementeert of neemt de uitvoering van het sourcingproces over inzake IT Professionals. Bergler ziet voor zichzelf een rol weggelegd als matchmaker voor IT-talent met een focus op WO-HO Onderwijs en Overheid met meer dan 20 jaar ervaring in de bemiddeling van IT Professionals. Als 42 jaar jong familiebedrijf bieden zij nog het persoonlijk contact wat opdrachtgever en IT Professional verwachten.

Bergler Flex Solutions, de Liefhebbers van IT,  kwam na een zorgvuldige procedure als winnaar uit de bus, en zij gaan voor Inholland per jaar tussen de 20 en 25 consultants verzorgen.

“Wij zijn blij en trots dat onze geleverde prestaties en toegevoegde waarde in de onderwijs markt worden gewaardeerd en zien uit naar een succesvolle en persoonlijke samenwerking met Inholland.”
Erik Wiechers
Algemeen Directeur Bergler ICT

https://www.bergler.nl/flex-solutions/
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Erik Wiechers, Algemeen Directeur, 076 – 572 02 00.

berglerHogeschool Inholland kiest voor de liefhebbers van IT
Lees meer

Ook de allerjongste liefhebbers van IT hebben de toekomst!

Ook de allerjongste liefhebbers van IT hebben de toekomst!

Persbericht 31 maart 2022

Bergler gaat samenwerken met CoderDojo Nederland. Ons vakgebied is ingewikkeld en de techniek ontwikkelt zich razendsnel. Bij Bergler geloven we dat je door samenwerken, samen beter wordt. Dit doen we al jaren door onze kennis en ervaring te delen en netwerken op te bouwen van professionals die net zo gek zijn op ons vak als wij. CoderDojo heeft als doel om jonge mensen enthousiast te maken voor ons prachtige vakgebied. Alle reden om ze te steunen, zowel financieel als door onze professionals.

blank

Wie is CoderDojo

Bij CoderDojo leren kinderen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, apps of websites maken en meer. De bijeenkomsten (‘dojo’s’) zijn altijd gratis en worden verzorgd door enthousiaste mentoren. CoderDojo draait volledig op vrijwilligers. CoderDojo Nederland ondersteunt de landelijke community via het delen van kennis, organiseren van meet-ups en koppelen van vraag en aanbod. Met deze activiteiten zorgt CoderDojo Nederland ervoor dat de dojo’s in het land een zo groot mogelijke impact hebben op de maatschappij.

berglerOok de allerjongste liefhebbers van IT hebben de toekomst!
Lees meer

Jaarprogramma en TechRadar 2022

Jaarprogramma en TechRadar 2022

Wij geloven in het delen van kennis, kunde en ervaring. Die ervaring kunnen best practices zijn maar ook onze fouten. Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking ons succes bij het maken van mooie en goede software vergroot. En met “ons” bedoel ik dan niet Bergler, maar vooral onze klanten en partners, want uiteindelijk zijn wij succesvol als jullie dat zijn. Om die reden maken we ieder jaar een programma voor ons competence centeren nodigen we jullie uit om hierin ook een actieve rol te pakken. We hopen op een geweldig 2022 met hopelijk minder coronamaatregelen en meer persoonlijk contact.

Kom ook in ons netwerk

We werken er hard aan en vinden het fijn om organisaties en individuen in ons vakgebied met elkaar in contact te brengen, samenwerking te stimuleren en kennis te delen. Wil jij op de hoogte gehouden worden, of wil je zelf een rol nemen? Neem dan direct contact met ons op! We horen graag van je.

Techradar 2022

blankWe hebben ook dit jaar een TechRadar opgesteld. Hiermee geven we onze visie op de assen techniek, platformen, tools en ontwikkeltalen met betrekking tot zaken waarvan wij geloven dat ze belangrijk zijn. In de TechRadar maken we onderscheid tussen zaken die voor ieder team van belang zijn, zaken om je in te verdiepen en eventuele waarschuwing voor technieken die uit gefaseerd worden. Belangrijkste punten in deze radar:

 • Migratie van .NET 4(.8) naar .NET 6
  Met .NET 6 is een long-term support versie uitgekomen en inmiddels is duidelijk geworden dat doorontwikkeling van de fullstack framework versies is stopgezet. Als vakgebied zullen we in beweging moeten komen om bestaande applicaties te migreren.
 • Threat modeling
  We zien meer organisaties overstappen naar vormen van DevOps. We zien ook vaak dat security binnen deze manier van werken onvoldoende geborgd is. Threat modeling is een hulpmiddel om risico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen.
 • Dev(Sec)Ops
  Hoewel de verschillen tussen organisaties groot zijn, zien we over de hele lijn de trend dat sneller en vaker gereleased wordt. Een Dev(Sec)Ops manier van werken combineert development, security en operations in één organisatie en helpt om kort-cyclisch te werken.
 • Modulair / API driven software
  Om sneller en eenvoudiger op te leveren moet onze software wendbaar en niet log zijn. Een goede balans in het modulair maken van software is hierin de sleutel tot succes. Te kleine modules leveren al snel een “distributed” monoliet op, en te groot maakt het lastig om in te spelen op veranderingen in de markt.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt of heb je feedback? Download de volledige TechRadar en neem gerust contact met ons op om door te praten.

Managers Inspiratie Sessies

IT managers hebben een uitdagend beroep en het is lastig om binnen de eigen organisatie sparringpartners te vinden die alle uitdagingen beheersen. Om die reden organiseren we ieder kwartaal een manager inspiratie sessie. Tijdens deze sessies brengen één of meerdere managers een praktijk casus in, waarmee de groep vervolgens aan de slag gaat. Wij faciliteren en geven op deze manier ook praktisch vorm aan het stimuleren van samenwerking. Zou je hierin mee willen doen? Laat het ons weten.

Lead developer / consultant partner netwerk

Als onderdeel van onze visie zetten we al lange tijd in op het leveren van expertise naast het helpen met capaciteit. We geloven niet in lijvige adviesrapporten en stuurlui aan wal, maar in een manier van werken waarin we samen met onze klant optrekken. In de praktijk doen we dit doordat onze lead developers of consultants één of meerdere dagen per week meewerken bij onze klanten. Maar uiteraard hebben we ook niet alle wijsheid in pacht. Daarom zijn we altijd op zoek naar freelancers die onze visie onderschrijven en ook graag mee willen werken in ons kennisnetwerk. Daarmee helpen we onze klanten nog beter en bieden we onze freelance partners mooie afwisselende opdrachten op consultancy niveau. Meer weten? Neem dan contact op met Marcel van Lith.

Competence Center

Ook voor komend jaar hebben we een mooi programma met een twintigtal webinars, workshops en een mooie hackaton. Je kunt de volgende publieke sessies van ons verwachten:
blankDinsdag 1 februari: GDPR voor .NET Developers
Dinsdag 29 maart: .NET 6 en Visual Studio 2022
Dinsdag 10 mei: Evidence Based Management
Donderdag 22 september: Live event
Dinsdag 27 september: Infrastructure as Code
Dinsdag 6 december: .NET MAUI

Naast deze events organiseren we nog een hoop extra activiteiten. Download onze Competence Center Flyer HIER voor meer info.

Met vriendelijke groet,
Menno Jongerius
CTO

berglerJaarprogramma en TechRadar 2022
Lees meer

Nieuw gezicht als Algemeen Directeur bij Bergler ICT

Nieuw gezicht als Algemeen Directeur bij Bergler ICT

Breda, 4 januari 2022
Bergler ICT heeft Erik Wiechers (56) aangesteld als Algemeen Directeur van het bedrijf. Wiechers is vanaf 22 december actief in zijn nieuwe rol. Hij is daarin verantwoordelijk voor de strategie van de organisatie en het welzijn van zowel de klanten als alle collega’s die er werkzaam zijn. Wiechers neemt de rol van Rob Wessels over die deze functie bijna 24 jaar succesvol heeft vervuld. Wiechers wordt samen met Wessels co-owner van Bergler.

Voordat Wiechers bij Bergler in dienst kwam, vervulde hij diverse directie-rollen bij verschillende IT organisaties. Zo was hij de afgelopen drie jaar CEO en Commissaris van PQR, een ICT-bedrijf net als Bergler groot in o.a. (semi)overheid. Daarvoor was hij onder meer Senior Vice President en Boardmember bij Ziggo, Country Director van Alcatel en General Manager Benelux BT. Hij bekleedde managementfuncties bij General Electric, CSC en EDS. Erik heeft diverse studies afgerond aan IMD, International Coaching Federation en aan Nyenrode Universiteit. Hij is gecertificeerd commissaris en executive coach.

“Ik kijk erg uit naar de uitdagende taak die ik op me heb genomen”, zegt Erik Wiechers over zijn nieuwe rol. “Bergler is een prachtig en ruim 40 jaar jong IT-bedrijf dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend als innovatieve en betrouwbare IT-partner voor organisaties in de semioverheid en industrie. Het is mijn taak om samen met het managementteam het bedrijf dat er nu staat verder uit te bouwen in nieuwe markten als de zorg maar ook onze Microsoft .NET software-expertise in Nederland en nearshore vanuit Servië bij nieuwe klanten te lanceren. Verder wil ik een actieve bijdrage leveren aan de digitale transformatie die onze klanten doormaken en het sterke MVO beleid voortzetten. Daarbij kan ik vertrouwen op de enorme dosis kennis, ervaring, kwaliteit en loyaliteit van mijn Bergler-collega’s.”

Rob Wessels, co-owner van Bergler: “Een goede samenstelling van het managementteam is essentieel voor succes. We hebben de afgelopen periode dan ook optimaal benut om de ideale kandidaat te vinden voor de rol van Algemeen Directeur en tevens mede-eigenaar van Bergler. We zijn erg blij dat Erik Wiechers heeft besloten deze uitdaging met ons aan te gaan. Hij is een zeer ervaren no-nonsense manager in voor ons zeer relevante sectoren. Hij heeft een duidelijke langetermijnvisie voor de onderneming en is iemand die ook aandacht besteedt aan de softe factoren binnen een organisatie en daarmee altijd de juiste balans zoekt tussen tevreden klanten en tevreden medewerkers. Ik heb er alle vertrouwen in dat Erik een positieve impact heeft op Bergler als geheel en alle klanten die wij helpen bij hun digitale transformatie.”

In the picture: Bergler ICT

Als leverancier van Microsoft .NET softwareontwikkelaars en consultants adviseert, levert én beheert Bergler ICT vanuit Nederland en Servië complexe IT omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij haar jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van software, data en applicaties, inclusief de bijbehorende managed services, transformeert Bergler informatietechnologie tot stabiele en dynamische werkomgevingen. Bergler ICT beschikt over diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.

Niet zoeken maar vinden

Bergler is ook een van de grotere spelers op de ICT flex-markt met haar flex-oplossingen onder het motto van “niet zoeken, maar vinden”. En dat doet Bergler Flex Solutions aan beide kanten van de tafel: voor opdrachtgever en freelancer. Freelancers vinden bij ons openstaande aanvragen. Opdrachtgevers ontdekken bij ons dat de kandidaat met de juiste competenties beschikbaar is. Bergler ziet voor zichzelf een rol weggelegd als (ISO 9001 voor inhuurprocessen) gecertificeerde vindmachine en beschikt over het SNA Keurmerk NEN 4400. Bergler beschikt over ruim 20 jaar ervaring in de flexibele invulling van tijdelijke ICT inhuur. Precies in lijn met wat opdrachtgever en freelancer verwachten.

Kennis is macht, kennis delen is kracht

“Bergler gelooft dat kennis macht maar kennis delen kracht is. Daarom houden wij die kennis niet voor onszelf en organiseren onze IT-professionals bijna wekelijks kennissessies van hoog niveau. Maar dan wel met voetjes op de vloer omdat wij tenslotte ook mensen van de praktijk zijn die dagelijks met klanten werken. Onze 2022 “delen is kracht agenda” vind je hier: https://www.bergler.nl/agenda-expertise-center-en-competence-center-online/

Voor meer informatie
Bergler ICT
Tel: 076-5720200
E-mail:  ewiechers@bergler.nl

berglerNieuw gezicht als Algemeen Directeur bij Bergler ICT
Lees meer

Agenda 2022 Expertise Centrum en Competence Center online!

Agenda 2022 Expertise Centrum en Competence Center online!

Na het succes van onze webinars in 2021 is de afgelopen weken hard gewerkt aan een nieuw programma voor 2022. Zes webinars van het Bergler Expertise Centrum en vier Managers Inspiratiesessies zijn inmiddels gepubliceerd.

Onze webinars in 2022:
Dinsdag 1 februari (19:30 – 20:30 YouTube Live): GDPR voor .NET developers
Dinsdag 29 maart (19:30 – 20:30 YouTube Live): .NET 6 en Visual Studio 2022
Dinsdag 10 mei (19:30 – 20:30 YouTube Live): Evidence Based Management
Dinsdag 21 juni (18:00 – 21:00 Roskam-Houten): May the source be with you event
Dinsdag 27 september (19:30 – 20:30 YouTube Live): Infrastructure as code
Dinsdag 6 december (19:30 – 20:30 YouTube Live): .NET MAUI

Je leest er alles over op deze pagina maar je kunt natuurlijk ook de gehele agenda hieronder downloaden.

blank

berglerAgenda 2022 Expertise Centrum en Competence Center online!
Lees meer

Bergler weer ISO-gecertificeerd

Bergler weer ISO-gecertificeerd

Bergler heeft recentelijk (november 2021) wederom haar ISO certificering 9001:20015 en 14001:2015 glansrijk behaald.

Gedurende elk certificeringstraject is het milieumanagement- en kwaliteitsmanagementsysteem zorgvuldig gecontroleerd waarbij eventuele verbeterpunten binnen de eigen organisatie aan het licht komen. En daar hebben zowel onze relaties als onze organisatie veel baat bij.

Bergler gebruikt deze certificering tevens om de klanttevredenheid te verbeteren door te voldoen aan de eisen van onze klanten en aan wet- en regelgeving. Het milieumanagementsysteem helpt Bergler om aan overheden, klanten, omwonenden en andere stakeholders te laten zien dat op een serieuze manier aandacht wordt besteed aan de impact van onze organisatie op het omringende leefmilieu.

Lees verder op https://www.bergler.nl/over-bergler/kwaliteit/

berglerBergler weer ISO-gecertificeerd
Lees meer

UvA/HVA gunt Bergler (wederom) Europese aanbesteding

UvA/HVA gunt Bergler (wederom) Europese aanbesteding

Never change a winning team: De Universiteit van Amsterdam / Hogeschool van Amsterdam heeft Bergler Flex Solutions (wederom) de recente Europese aanbesteding Inhuur Tijdelijk ICT Personeel gegund.
De UvA/HvA en Bergler werken sinds 2011 samen. De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 oktober aanstaande voor de duur van vier jaar.

De Universiteit van Amsterdam is sinds 1632 een inspiratie voor studenten, een voorhoedespeler in de internationale wetenschap en een partner in vernieuwing. Op verschillende locaties in Amsterdam werken en studeren 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi en 40.000 studenten samen.

De HvA is een kennisinstelling die met een breed aanbod aan beroepsonderwijs een grote variëteit aan studenten opleidt. Door de koppeling van onderwijs en praktijkgericht onderzoek draagt de HvA bij aan de vernieuwing van de beroepspraktijk en de samenleving in en om een internationaal georiënteerd Amsterdam.

Bergler Flex Solutions begeleidt, adviseert, implementeert of neemt de uitvoering van het inhuurproces over. Bergler ziet – als een van de drie preferred suppliers – voor zichzelf een rol weggelegd als (ISO 9001 voor inhuurprocessen) gecertificeerde bemiddelaar voor tijdelijke ICT-behoefte. Met meer dan 20 jaar ervaring in de bemiddeling van IT Professionals. Sourcing of contractmanagement: Precies in lijn met wat opdrachtgever en kandidaat verwachten.

Rob Wessels, directeur van Bergler: “Wij zijn blij en trots dat onze geleverde prestaties en toegevoegde waarde wordt gewaardeerd en zien uit naar een plezierige continuering van de samenwerking.”

berglerUvA/HVA gunt Bergler (wederom) Europese aanbesteding
Lees meer

Persbericht: Haagse Hogeschool gunt aanbesteding aan Bergler

Persbericht: Haagse Hogeschool gunt aanbesteding aan Bergler

De Haagse Hogeschool heeft onlangs de aanbesteding met betrekking tot de inhuur van IT Professionals gegund aan Bergler. “De Haagse” en Bergler Flex Solutions werken sinds 2016 samen. De nieuwe raamovereenkomst gaat in op 1 juli 2021 voor de initiële looptijd van drie jaar.

blank

De Haagse Hogeschool bestaat uit faculteiten, lectoraten en diensten. Ruim 27.000 studenten uit meer dan 140 verschillende landen volgen in, vier vestigingen, een bachelor, een master of post-hbo-opleiding. Er werken ruim 1.900 medewerkers, waarvan 65% in een onderwijzende en 35% in een ondersteunende functie.

blank

Bergler Flex Solutions, onderdeel van Bergler Nederland, is partner voor het beheren en beheersen van de flexibele schil en specifiek externe inhuur. Bergler Flex Solutions begeleidt, adviseert, implementeert of neemt de uitvoering van het inhuurproces over. Bergler ziet voor zichzelf een rol weggelegd als (ISO 9001 voor inhuurprocessen) gecertificeerde vindmachine. Meer dan 20 jaar ervaring in de bemiddeling van IT Professionals. Sourcing of contractmanagement: Precies in lijn met wat opdrachtgever en freelancer verwachten.

“Wij zijn blij en trots dat onze geleverde prestaties en toegevoegde waarde wordt gewaardeerd en zien uit naar een plezierige continuering van de samenwerking.”

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Rob Wessels, directeur, 076 – 572 02 00.

www.berglerflex.nl/

berglerPersbericht: Haagse Hogeschool gunt aanbesteding aan Bergler
Lees meer