Nieuws

Gecertificeerd inhuurconsultant

Gecertificeerd inhuurconsultant

Bergler recruiter Silvano is ‘gecertificeerd inhuurconsultant’. Inhuurconsultant is een relatief nieuw beroep en dankzij branchevereniging Bovib is er nu een opleiding voor. Waarom is zo’n opleiding nodig en wat leer je?

Twaalf inhuurconsultants, waaronder onze eigen recruiter Silvano Fluit, behaalden eind oktober hun certificaten. Als het aan Bovib ligt, worden dat er snel nog veel meer.
“De functie Inhuurconsultant is vrij nieuw. Het is iemand die binnen een organisatie de regie heeft over het inhuurproces. Het is een rol waarbij communicatie enorm belangrijk is. Jij moet zorgen dat opdrachtgever en leverancier blij zijn.”

Standaard voor de beroepsgroep
De opleiding moet zorgen voor een standaard binnen de beroepsgroep, waarbij kennisniveau, definities en basisaanpak eenduidiger zijn. Bovib: “De opleiding moet bijdragen aan een professionele uitvoering van het vak, duidelijke rolverdeling in het proces en natuurlijk verbetering van kwaliteit van dienstverlening.
Het uitbesteden van het inhuurproces leidt vaak in het begin tot weerstand. “Over het algemeen kun je zeggen dat de manager die inhuurt, daar vaak niet op zit te wachten. Hij heeft een eigen netwerk van leveranciers en zzp’ers. Die negatieve gevoelens moet je zien weg te nemen. Het helpt dan als je rol duidelijk is en je zaken met argumenten met kennis kunt onderbouwen.”

“De twaalf deelnemers komen uit de organisaties van Bovib-leden. De opleiding is voor elk niveau nuttig. Binnen het theoretisch kader verbreed je je kennis, de overige dagen werk je aan de vaardigheden rondom jouw positie. Daarnaast is ons doel om ook vooral van elkaar te leren.”

De achtergronden van de inhuurconsultants verschillen van elkaar. De een komt van een uitzendbureau, de ander werkte op een HR afdeling en zo ook een bij een vms-leverancier.

Het vervolg
In het eerste kwartaal van 2019 begint de tweede opleiding. De opleiding is opgesplitst in drie dagen. Dag één is het theoretisch kader en gaat over procesinrichting, wet- en regelgeving en inzicht in het speelveld van de inhuurconsultant. De tweede dag staat in het teken van verander- en stakeholdermanagement, de laatste dag draait om persoonlijke vaardigheden. Het is een mix van theorie en praktijkcases.

Het streven van Bovib is ieder kwartaal een opleiding te organiseren. De driedaagse training is nu alleen nog voor leden van de branchevereniging. Mogelijk is de opleiding in de toekomst ook beschikbaar voor niet-leden en opdrachtgevers.

Bron: ZIPconomy

berglerGecertificeerd inhuurconsultant
Lees meer

Caesar, Bergler en Pimarox winnen de aanbesteding van het ministerie

Caesar, Bergler en Pimarox winnen de aanbesteding van het ministerie

Wij zijn zeer verheugd dat wij als combinatie van drie elkaar aanvullende ICT-dienstverleners de aanbesteding van het ministerie van Defensie mede gegund hebben gekregen voor de tijdelijke inhuur van ICT-professionals. De overeenkomst hiervoor is op 25 oktober getekend en gaat in op 1 november 2018. Ons speciaal ingerichte accountteam zal in nauwe afstemming met het ministerie van Defensie op een zo effectief mogelijke wijze haar behoefte aan tijdelijk ICT personeel invullen.

berglerCaesar, Bergler en Pimarox winnen de aanbesteding van het ministerie
Lees meer

Geslaagde sportclinic voor Stichting Pater Poels

Geslaagde sportclinic voor Stichting Pater Poels

De medewerkers van VECOZO zetten zich elk jaar in voor een goed doel. Dit jaar kozen zij voor de Tilburgse Stichting Pater Poels. En Bergler deed actief mee!

Rugby, jeu de boules en bbq
Het bedrag is grotendeels opgehaald door de jaarlijkse sportclinic. Dit event werd op woensdag 24 mei gehouden bij Rugby Club Tilburg. Ruim 100 mensen kwamen erop af: medewerkers en relaties van VECOZO. Hulya Poels was namens de Stichting aanwezig en sprak een dankwoord uit. De Stichting ontvangt geen subsidies en is blij met de (financiële) hulp. Deelnemers deden fanatiek mee aan een rugbywedstrijd of een spelletje jeu de boules. Alle inspanning werd daarna beloond met een goed verzorgde bbq.

Gezellig samenzijn
VECOZO-productmanager Frank Ooms kijkt namens de organisatie terug op een geslaagde avond: “We zien dit event inmiddels als een jaarlijks traditie. Het is een gezellig samenzijn op een prachtige locatie. Elk jaar is de opkomst prima. Een speciaal dankwoord voor onze sponsoren waaronder de Bergler Groep. Dank voor jullie bijdrage en enthousiasme. Wij zijn dankzij jullie goed op weg met onze inzamelactie voor Stichting Pater Poels.”

berglerGeslaagde sportclinic voor Stichting Pater Poels
Lees meer

Bergler Software Solutions is Gold Partner van Techorama 2018

Bergler Software Solutions is Gold Partner van Techorama 2018

Techorama, het event voor de Microsoft developer, komt naar Nederland. Op 2 en 3 oktober vindt namelijk de eerste editie plaats van deze conferentie voor developers en data professionals.  Na ondertussen al 5 succesvolle edities in België waar in 2018 meer dan 1500 attendees zullen aanwezig zijn, komt het event nu ook naar Nederland. Deze eerste editie zal plaats vinden in Cinemec Ede waar je als attendee kan genieten van technische sessies in de luxe van een cinema zetel.

Op Techorama zal de aandacht onder meer uitgaan naar onderwerpen als Visual Studio, JavaScript, Azure, DevOps, SQL Server, IOT, Angular, Xamarin, React, Cognitive Services en nog veel meer. Ondertussen werd ook al een lijst van zo’n 60 sessies bekend gemaakt. In de komende weken komen er nog enkele tientallen bij.

Techorama heeft zich in België altijd gekenmerkt door de indrukwekkende lijst van nationale en internationale top sprekers. Ook voor deze eerste editie in Nederland zijn al heel wat ronkende namen bekend gemaakt. Onder andere Donovan Brown, Pete Brown, Bart de Smet, Shawn Wildermuth, Brent Ozar, Pinal Dave en David Ortinau komen langs. Bovendien zal niemand minder dan Scott Guthrie, Executive Vice President van Microsoft de opening keynote verzorgen.

Ontmoet Bergler Software Solutions op Techorama 2018, graag tot ziens!
https://techorama.nl/partner/bergler/

Early-Bird tickets zijn te koop tot 15 juni: https://techorama.nl/tickets/

berglerBergler Software Solutions is Gold Partner van Techorama 2018
Lees meer

Bovib keurmerk

Bovib keurmerk

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Bergler Flex Solutions onlangs is gecertificeerd voor het Bovib keurmerk. Het keurmerk van Bovib, de vereniging en branche-organisatie van de onafhankelijke inhuur-intermediairs in Nederland,

berglerBovib keurmerk
Lees meer

Bergler gecertificeerd ICTWaarborg

Bergler gecertificeerd ICTWaarborg

Bergler is per 15-2-2018 gecertificeerd door ICTWaarborg. ICTWaarborg is de brancheorganisatie voor winkels, webwinkels, servicebedrijven en zakelijke dienstverleners in de ICT.

berglerBergler gecertificeerd ICTWaarborg
Lees meer

Bergler ISO-gecertificeerd

Bergler ISO-gecertificeerd

Bergler heeft recentelijk (begin december 2017) wederom haar ISO certificering 9001 en 14001 glansrijk behaald. Relaties vragen steeds vaker naar de ISO certificering.

berglerBergler ISO-gecertificeerd
Lees meer

Bergler is Microsoft Gold Certified Partner

Bergler is Microsoft Gold Certified Partner

Bergler Software Solutions verkreeg recent de status van Gold Certified Partner binnen het Microsoft Partner Program. Bergler onderscheidt zich voor haar competentie in “Gold Application Development”. Bergler was overigens al jaren ‘Silver Certified Partner’. De toekenning van deze status door Microsoft is een erkenning voor onze expertise.

Wat betekent de onderscheiding van Gold Certified partner van Microsoft?
Als Gold Certified Partner toont Bergler aan dat zij over de vereiste kennis van Microsoft producten beschikt. Microsoft Gold Certified Partners genieten een breed pakket aan voordelen waaronder toegang tot training en directe ondersteuning van Microsoft. Hierdoor kan Bergler haar dienstverlening aan haar klanten nog verder optimaliseren.

De inmiddels populaire thema-avonden, de inspirerende ‘kennis-sessies’ en het actuele technische ‘Developer’s Blog’ van het Bergler Competence Center zijn hier een goed voorbeeld van. De ambitie van Bergler Software Solutions is het helpen van organisaties bij het professionaliseren en optimaliseren van hun software development. Dit doet Bergler onder andere door kennis en ervaringen die zij bij haar relaties hebben opgedaan te bundelen én te delen.

berglerBergler is Microsoft Gold Certified Partner
Lees meer

Bezoek Bergler op de TechDays 2017

Bezoek Bergler op de TechDays 2017

TechDays is het jaarlijkse kennisevenement voor IT-professionals, software-developers en iedereen die de ontwikkeling in de technologie op de voet volgt. Ook Bergler is als sponsor aanwezig op Nederlands grootste Microsoft-evenement.

TechDays is een 2-daags topevenement voor developers en ops- of data-engineers die werken met de bekendste Open Source en Microsoft technologieën. Je maakt kennis met beproefde én nieuwe mogelijkheden om de ontwikkeling, implementatie en het beheer van applicaties op grote schaal te verbeteren en te versnellen. Op TechDays zie je welke processen, tools en technieken de wereld van IT transformeren.

Op TechDays 2017 is het nieuwste op het gebied van technologie en development te vinden. Omring jezelf met bekende en nieuwe namen uit de industrie en ga in gesprek met de vele bezoekers. Be part of the action! TechDays is niet alleen een inspirerende plek voor bezoekers maar ook dé plek om te netwerken.

Onze CTO Menno Jongerius is tevens spreker op Techdays 2017: zowel op donderdag 12 als op vrijdag 13 oktober aanstaande is hij te vinden op het Open Podium met zijn inspirerende sessie over “Save time by applying test driven development”:
“My passion is all about creating beautiful software. To work on applications that my clients love to use. But there’s a lot to it before you reach that point. Can you develop software quickly? Is your development team functioning as a team? Are you delivering high quality and maintainable code? Are you aligning your strategy with your stakeholders? I love to find the answers to all these questions, and many more, together with my colleagues at Bergler.”
Waar: Open Podium – RAI Amsterdam – Microsoft TechDays (12 en 13 oktober)
Tijdstip: 13:45 – 14:15
Level: 100

Update 14 oktober 2017:
Wij kijken inmiddels terug op twee zeer succesvolle dagen in de RAI tijdens TechDays 2017. Ben je door de grote hoeveelheid sprekers niet in de gelegenheid geweest om eens kennis te maken op onze stand? Bel of mail dan eens voor een orienterend gesprek! Als opdrachtgever of als toekomstige .NET developer: wij zien je reactie graag tegemoet!

 

berglerBezoek Bergler op de TechDays 2017
Lees meer