Future proof software development

Wij helpen onze klanten op een toekomstbestendige manier software te ontwikkelen. In de praktijk richten we ons daarbij op vijf aandachtspunten – succesfactoren waarmee projecten vallen of, met Bergler aan boord, staan:

  • Strategie en roadmap
  • Software ontwikkelprocessen
  • Het ontwikkelteam
  • Best practices (tooling)
  • DevSecOps

Strategie en roadmap

Snel veranderende software heeft ook invloed op je productstrategie en marktbenadering. Hoe zet je een SLA met klanten op? Hoe zorg je dat stakeholders effectief hun invloed op het product en proces kunnen uitoefenen? Veel organisaties willen te veel features maken, omdat ze onvoldoende zicht hebben op welke features nu echt het verschil maken in hun product. Een gedegen langetermijnstrategie en een goede afstemming tussen stakeholders en ontwikkeling zijn essentieel om toekomstbestendige software te ontwikkelen. Wij wijzen hierin de weg.

Software ontwikkelprocessen

De meeste organisaties hebben de laatste jaren wel vormen van Scrum ingevoerd. Helaas is dat voor velen een eindstation geworden in plaats van een beginpunt om wendbaarder te worden. Onze ervaring is dat er niet één proces is dat het antwoord op alle vragen biedt; de kracht zit in de combinatie. Wij helpen je best practices uit Scrum, Kanban, en Extreme programming naar je hand te zetten, om zo te de beste resultaten boeken.

Het ontwikkelteam

Een goed team hebben is één ding, een goed team houden is iets anders. Wij geloven dat investeren in je software developers essentieel is om bij te blijven met de ontwikkeling in de markt. Dit betekent een gedegen ontwikkelplan, goede tools en vooral tijd om met innovatie en zelfstudie bezig te zijn. Ook hier komt Bergler als je ideale partner om de hoek kijken.

Best practices

Voor elk probleem bestaan er legio oplossingen. Dat was altijd al zo, maar met het aantal tools en platformen dat ontwikkelaars vandaag de dag ter beschikking staat, is deze uitspraak actueler dan ooit. Het is onmogelijk om expert te zijn in elke tool. Des te belangrijker om aandacht te geven aan het ontwikkelen van best practices die de tand des tijds kunnen doorstaan. Daarin zijn wij expert: in clean coding en het opzetten van de juiste architectuur om onderhoudbare software te ontwikkelen, ongeacht de gekozen tools.

DevSecOps

Effectief software ontwikkelen gaat niet alleen over ontwikkelen. Van het eerste idee tot het moment dat de software draait bij de klant, moet het zijn als een goed lopend uurwerk. Hiervoor is het van belang om development, operations en security goed te integreren, om alles wat te automatiseren is, ook te automatiseren en om de monitoring vanaf de start op orde te hebben. Waar het hapert, komt Bergler in actie.

Meer weten? Bel Menno Jongerius of plan direct een afspraak in.

Plan een afspraak

 076 572 02 00
 mjongerius@bergler.nl