TechRadar 2023

Ook dit jaar hebben we een TechRadar opgesteld. Hierin geven we onze visie – over de assen techniek, platformen, tools en ontwikkeltalen – op trends en ontwikkelingen waarvan wij geloven dat ze belangrijk zijn. Overzichtelijk ingedeeld in zaken die voor elk team van belang zijn, onderwerpen om je verder in te verdiepen en alerts voor technieken die uitgefaseerd worden. Enkele highlights:

 • Migratie van .NET 4(.8) naar .NET 6
  MMet .NET 6 is een long-term support versie uitgekomen en inmiddels is duidelijk geworden dat doorontwikkeling van de fullstack framework-versies is stopgezet. Als vakgebied zullen we in beweging moeten komen om bestaande applicaties te migreren.
 • Threat modeling
  We zien meer en meer organisaties overstappen naar vormen van DevOps. We zien ook vaak dat security in deze manier van werken onvoldoende geborgd is. Threat modeling is een hulpmiddel om risico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen.
 • Dev(Sec)Ops
  Hoewel de verschillen tussen organisaties groot zijn, signaleren we over de hele lijn de trend dat er sneller en vaker gereleased wordt. Een Dev(Sec)Ops manier van werken combineert development, security en operations in één organisatie en helpt om kort-cyclisch te werken.
 • Modulair / API driven software
  Om sneller en eenvoudiger op te leveren moet onze software wendbaar en niet log zijn. Een goede balans in het modulair maken van software is hierin de sleutel tot succes. Te kleine modules leveren al snel een ‘distributed’ monoliet op, en te groot maakt het lastig om in te spelen op veranderingen in de markt.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt of heb je feedback?


Meer weten? Bel Menno Jongerius of plan direct een afspraak in.

Plan een afspraak

 076 572 02 00
 mjongerius@bergler.nl