Persbericht 31 maart 2022

Bergler gaat samenwerken met CoderDojo Nederland. Ons vakgebied is ingewikkeld en de techniek ontwikkelt zich razendsnel. Bij Bergler geloven we dat je door samenwerken, samen beter wordt. Dit doen we al jaren door onze kennis en ervaring te delen en netwerken op te bouwen van professionals die net zo gek zijn op ons vak als wij. CoderDojo heeft als doel om jonge mensen enthousiast te maken voor ons prachtige vakgebied. Alle reden om ze te steunen, zowel financieel als door onze professionals.

Wie is CoderDojo

Bij CoderDojo leren kinderen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, apps of websites maken en meer. De bijeenkomsten (‘dojo’s’) zijn altijd gratis en worden verzorgd door enthousiaste mentoren. CoderDojo draait volledig op vrijwilligers. CoderDojo Nederland ondersteunt de landelijke community via het delen van kennis, organiseren van meet-ups en koppelen van vraag en aanbod. Met deze activiteiten zorgt CoderDojo Nederland ervoor dat de dojo’s in het land een zo groot mogelijke impact hebben op de maatschappij.

Een CoderDojo vindt altijd plaats in een bibliotheek, buurthuis of als naschoolse activiteit op een school. Kinderen ontmoeten er gelijkgestemden en door de open en sociale sfeer voelt iedereen zich snel thuis. CoderDojo is inmiddels al op 110 plekken in Nederland en wereldwijd zelfs in meer dan 100 landen actief! De kinderen die in 2013 een dojo bezochten zijn inmiddels volwassen geworden en een aantal daarvan zijn nu zelf mentor. Er zijn thans zo’n 500 mentoren verbonden aan de dojo’s. Vóór corona bezochten bijna 3.000 kinderen in Nederland een dojo!

De kinderen leren programmeren met open source en gratis beschikbare software (zoals Scratch en Python). Ook op de website van de wereldwijd actieve Raspberry Pi Foundation is een schat aan materiaal te vinden. (https://projects.raspberrypi.org/nl-NL/projects). Hiermee kunnen de kinderen ook thuis aan de slag. En daar hebben heel veel kinderen in coronatijd weer dankbaar gebruik van gemaakt.

Wie is Bergler

Bergler Software Solutions is al ruim 42 jaar de liefhebber van IT. We zijn nuchter, deskundig en geloven bovenal dat je alleen succesvol kunt zijn in ons vak als je uitdagingen samen aanpakt. We brengen dit in de praktijk door onze kennis en ervaring te delen en door gerichte ondersteuning van onze klanten door ons unieke Team as a Service concept. Dit betekent bij ons geen extern team waarbij werk over de schutting gaat, maar het betekent een combinatie van ondersteuning door onze lead developers en capaciteit door onze professionals in Nederland, Servië en Portugal. Software Solutions haar expertise richt zich op de Microsoft stack en is ook Microsoft Gold partner. Via onze Flex Solutions tak zijn wij naast expertise ook in staat snel te helpen met bredere IT capaciteit vragen.

CoderDojo Nederland: www.coderdojo.nl
CoderDojo Foundation: www.coderdojo.com
Raspberry Pi Foundation: www.raspberrypi.org
Bergler ICT: www.bergler.nl

Voor meer informatie: Erik Wiechers, CEO Bergler: 076-5720200 (ewiechers@bergler.nl)