Wij geloven in het delen van kennis, kunde en ervaring. Die ervaring kunnen best practices zijn maar ook onze fouten. Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking ons succes bij het maken van mooie en goede software vergroot. En met “ons” bedoel ik dan niet Bergler, maar vooral onze klanten en partners, want uiteindelijk zijn wij succesvol als jullie dat zijn. Om die reden maken we ieder jaar een programma voor ons competence centeren nodigen we jullie uit om hierin ook een actieve rol te pakken. We hopen op een geweldig 2022 met hopelijk minder coronamaatregelen en meer persoonlijk contact.

Kom ook in ons netwerk

We werken er hard aan en vinden het fijn om organisaties en individuen in ons vakgebied met elkaar in contact te brengen, samenwerking te stimuleren en kennis te delen. Wil jij op de hoogte gehouden worden, of wil je zelf een rol nemen? Neem dan direct contact met ons op! We horen graag van je.

Techradar 2022

We hebben ook dit jaar een TechRadar opgesteld. Hiermee geven we onze visie op de assen techniek, platformen, tools en ontwikkeltalen met betrekking tot zaken waarvan wij geloven dat ze belangrijk zijn. In de TechRadar maken we onderscheid tussen zaken die voor ieder team van belang zijn, zaken om je in te verdiepen en eventuele waarschuwing voor technieken die uit gefaseerd worden. Belangrijkste punten in deze radar:

 • Migratie van .NET 4(.8) naar .NET 6
  Met .NET 6 is een long-term support versie uitgekomen en inmiddels is duidelijk geworden dat doorontwikkeling van de fullstack framework versies is stopgezet. Als vakgebied zullen we in beweging moeten komen om bestaande applicaties te migreren.
 • Threat modeling
  We zien meer organisaties overstappen naar vormen van DevOps. We zien ook vaak dat security binnen deze manier van werken onvoldoende geborgd is. Threat modeling is een hulpmiddel om risico’s in kaart te brengen en maatregelen te nemen.
 • Dev(Sec)Ops
  Hoewel de verschillen tussen organisaties groot zijn, zien we over de hele lijn de trend dat sneller en vaker gereleased wordt. Een Dev(Sec)Ops manier van werken combineert development, security en operations in één organisatie en helpt om kort-cyclisch te werken.
 • Modulair / API driven software
  Om sneller en eenvoudiger op te leveren moet onze software wendbaar en niet log zijn. Een goede balans in het modulair maken van software is hierin de sleutel tot succes. Te kleine modules leveren al snel een “distributed” monoliet op, en te groot maakt het lastig om in te spelen op veranderingen in de markt.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt of heb je feedback? Download de volledige TechRadar en neem gerust contact met ons op om door te praten.

Managers Inspiratie Sessies

IT managers hebben een uitdagend beroep en het is lastig om binnen de eigen organisatie sparringpartners te vinden die alle uitdagingen beheersen. Om die reden organiseren we ieder kwartaal een manager inspiratie sessie. Tijdens deze sessies brengen één of meerdere managers een praktijk casus in, waarmee de groep vervolgens aan de slag gaat. Wij faciliteren en geven op deze manier ook praktisch vorm aan het stimuleren van samenwerking. Zou je hierin mee willen doen? Laat het ons weten.

Lead developer / consultant partner netwerk

Als onderdeel van onze visie zetten we al lange tijd in op het leveren van expertise naast het helpen met capaciteit. We geloven niet in lijvige adviesrapporten en stuurlui aan wal, maar in een manier van werken waarin we samen met onze klant optrekken. In de praktijk doen we dit doordat onze lead developers of consultants één of meerdere dagen per week meewerken bij onze klanten. Maar uiteraard hebben we ook niet alle wijsheid in pacht. Daarom zijn we altijd op zoek naar freelancers die onze visie onderschrijven en ook graag mee willen werken in ons kennisnetwerk. Daarmee helpen we onze klanten nog beter en bieden we onze freelance partners mooie afwisselende opdrachten op consultancy niveau. Meer weten? Neem dan contact op met Marcel van Lith.

Competence Center

Ook voor komend jaar hebben we een mooi programma met een twintigtal webinars, workshops en een mooie hackaton. Je kunt de volgende publieke sessies van ons verwachten:
Dinsdag 1 februari: GDPR voor .NET Developers
Dinsdag 29 maart: .NET 6 en Visual Studio 2022
Dinsdag 10 mei: Evidence Based Management
Donderdag 22 september: Live event
Dinsdag 27 september: Infrastructure as Code
Dinsdag 6 december: .NET MAUI

Naast deze events organiseren we nog een hoop extra activiteiten. Download onze Competence Center Flyer HIER voor meer info.

Met vriendelijke groet,
Menno Jongerius
CTO