Breda, 4 januari 2022
Bergler ICT heeft Erik Wiechers (56) aangesteld als Algemeen Directeur van het bedrijf. Wiechers is vanaf 22 december actief in zijn nieuwe rol. Hij is daarin verantwoordelijk voor de strategie van de organisatie en het welzijn van zowel de klanten als alle collega’s die er werkzaam zijn. Wiechers neemt de rol van Rob Wessels over die deze functie bijna 24 jaar succesvol heeft vervuld. Wiechers wordt samen met Wessels co-owner van Bergler.

Voordat Wiechers bij Bergler in dienst kwam, vervulde hij diverse directie-rollen bij verschillende IT organisaties. Zo was hij de afgelopen drie jaar CEO en Commissaris van PQR, een ICT-bedrijf net als Bergler groot in o.a. (semi)overheid. Daarvoor was hij onder meer Senior Vice President en Boardmember bij Ziggo, Country Director van Alcatel en General Manager Benelux BT. Hij bekleedde managementfuncties bij General Electric, CSC en EDS. Erik heeft diverse studies afgerond aan IMD, International Coaching Federation en aan Nyenrode Universiteit. Hij is gecertificeerd commissaris en executive coach.

“Ik kijk erg uit naar de uitdagende taak die ik op me heb genomen”, zegt Erik Wiechers over zijn nieuwe rol. “Bergler is een prachtig en ruim 40 jaar jong IT-bedrijf dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend als innovatieve en betrouwbare IT-partner voor organisaties in de semioverheid en industrie. Het is mijn taak om samen met het managementteam het bedrijf dat er nu staat verder uit te bouwen in nieuwe markten als de zorg maar ook onze Microsoft .NET software-expertise in Nederland en nearshore vanuit Servië bij nieuwe klanten te lanceren. Verder wil ik een actieve bijdrage leveren aan de digitale transformatie die onze klanten doormaken en het sterke MVO beleid voortzetten. Daarbij kan ik vertrouwen op de enorme dosis kennis, ervaring, kwaliteit en loyaliteit van mijn Bergler-collega’s.”

Rob Wessels, co-owner van Bergler: “Een goede samenstelling van het managementteam is essentieel voor succes. We hebben de afgelopen periode dan ook optimaal benut om de ideale kandidaat te vinden voor de rol van Algemeen Directeur en tevens mede-eigenaar van Bergler. We zijn erg blij dat Erik Wiechers heeft besloten deze uitdaging met ons aan te gaan. Hij is een zeer ervaren no-nonsense manager in voor ons zeer relevante sectoren. Hij heeft een duidelijke langetermijnvisie voor de onderneming en is iemand die ook aandacht besteedt aan de softe factoren binnen een organisatie en daarmee altijd de juiste balans zoekt tussen tevreden klanten en tevreden medewerkers. Ik heb er alle vertrouwen in dat Erik een positieve impact heeft op Bergler als geheel en alle klanten die wij helpen bij hun digitale transformatie.”

In the picture: Bergler ICT

Als leverancier van Microsoft .NET softwareontwikkelaars en consultants adviseert, levert én beheert Bergler ICT vanuit Nederland en Servië complexe IT omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij haar jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van software, data en applicaties, inclusief de bijbehorende managed services, transformeert Bergler informatietechnologie tot stabiele en dynamische werkomgevingen. Bergler ICT beschikt over diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.

Niet zoeken maar vinden

Bergler is ook een van de grotere spelers op de ICT flex-markt met haar flex-oplossingen onder het motto van “niet zoeken, maar vinden”. En dat doet Bergler Flex Solutions aan beide kanten van de tafel: voor opdrachtgever en freelancer. Freelancers vinden bij ons openstaande aanvragen. Opdrachtgevers ontdekken bij ons dat de kandidaat met de juiste competenties beschikbaar is. Bergler ziet voor zichzelf een rol weggelegd als (ISO 9001 voor inhuurprocessen) gecertificeerde vindmachine en beschikt over het SNA Keurmerk NEN 4400. Bergler beschikt over ruim 20 jaar ervaring in de flexibele invulling van tijdelijke ICT inhuur. Precies in lijn met wat opdrachtgever en freelancer verwachten.

Kennis is macht, kennis delen is kracht

“Bergler gelooft dat kennis macht maar kennis delen kracht is. Daarom houden wij die kennis niet voor onszelf en organiseren onze IT-professionals bijna wekelijks kennissessies van hoog niveau. Maar dan wel met voetjes op de vloer omdat wij tenslotte ook mensen van de praktijk zijn die dagelijks met klanten werken. Onze 2022 “delen is kracht agenda” vind je hier: https://www.bergler.nl/agenda-expertise-center-en-competence-center-online/

Voor meer informatie
Bergler ICT
Tel: 076-5720200
E-mail:  ewiechers@bergler.nl