Op 19 juni jongstleden organiseerde Bergler de thema-middag Domain Driven Design en (micro)services in de praktijk. We zien de afgelopen jaren steeds meer organisaties in meer of mindere mate agile werken, waarbij continuous integration en continuous deployment belangrijker worden. Om succesvol en snel aanpassingen in de markt te kunnen zetten is een behapbare en modulaire opzet van je software een must.

Tijdens deze sessie gingen we in op verschillende facetten om te komen tot modulaire software. We keken naar de basis principes van domain driven design en op welke manier je de boundries van de modules kunt bepalen. Verderop gingen we in op de effecten van een modulaire applicatie op je architectuur en als toonden we een aantal strategieen om van een bestaande legacy applicatie te komen tot een modulaire applicatie.

Vier sprekers zorgden voor een overvolle avond, de video’s kun je hieronder bekijken.

We zien steeds meer organisaties monolitische legacy applicaties ombouwen tot modulaire applicaties. Tijdens deze sessie gaan we in op de vraag waarom domain driven design je kan helpen bij het opzetten van losgekoppelde modules. Arjen Kraak introduceert DDD in gewoon nederlandse termen om met de aanwezigen dezelfde basiskennis te delen.


Tijdens deze sessie staan we stil bij Eventstorming en hoe je deze methodiek kunt toepassen om in korte tijd een domein in kaart te brengen en op kunt splitsen in modules. Patrick Bes vertelt over deze workshop-methodiek om op een snelle en leuke manier een business domein te analyseren om tot een DDD design te kunnen komen.


Tijdens deze sessie van Menno Jongerius gaan we in op een aantal basisprincipes achter domain driven design en hoe deze vertalen naar architectuur en losgekoppelde modules.


Sjaak Spiegels van Voogd & Voogd spreekt openhartig over de ervaringen bij het toepassen van DDD en presenteert de patronen van technieken die zij hebben toegepast.