In de afgelopen jaren heeft de cloudtechnologie een enorme impact gehad op de manier waarop bedrijven hun IT-infrastructuur beheren en software ontwikkelen. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun applicaties en gegevens naar de cloud te verplaatsen, en softwarebedrijven moeten klaar zijn om hierop in te spelen. Dit kwartaal zullen we ingaan op best practices die je in de gaten moet houden als je effectief gebruik wilt maken van de cloud.

In dit artikel alvast vijf redenen om je te verdiepen in cloudoplossingen. En wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

1. Schaalbaarheid en flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van de cloud is de schaalbaarheid en flexibiliteit die het biedt. Met de cloud kunnen softwarebedrijven gemakkelijk hun infrastructuur uitbreiden of inkrimpen op basis van de behoeften van hun klanten. Of het nu gaat om het ondersteunen van een groeiend aantal gebruikers of het snel lanceren van nieuwe functies, de cloud maakt het mogelijk om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en de concurrentie voor te blijven.

2. Verbeterde beveiliging en gegevensbescherming

Beveiliging is een belangrijke zorg voor elk softwarebedrijf. De cloud biedt geavanceerde beveiligingsmaatregelen en -praktijken die vaak moeilijk te evenaren zijn voor individuele bedrijven. Cloudproviders investeren aanzienlijke middelen in het waarborgen van de beveiliging van gegevens, het implementeren van toegangscontroles en het beheren van de naleving van regelgeving. Door gebruik te maken van de cloud kunnen softwarebedrijven profiteren van deze beveiligingsvoordelen en hun klanten een geruststellende ervaring bieden.

3. Snellere time-to-market

In de competitieve softwaremarkt is snelheid van cruciaal belang. De cloud maakt het mogelijk om sneller te ontwikkelen en implementeren, onder andere doordat er heel veel diensten beschikbaar zijn die je anders zelf zou moeten ontwikkelen. Denk hierbij aan messaging oplossingen, machine learning, IOT, of AI.

4. Pay per use versus investering vooraf

Cloud oplossingen passen in een trend om te betalen voor het gebruik van software als dienst, in plaats van het kopen van software. Bij een moderne en voor de cloud geoptimaliseerde architectuur bespaart dit veel geld.

5.Online versus on-premises

Een migratie naar de cloud past bij het opzetten van online applicaties met open architectuur (API). Over de hele linie zie je organisaties bewegen naar online webapplicaties of mobile apps en weg van on premises desktop applicaties.

Verdiepen in mogelijkheden cloud essentieel

Met andere woorden: je verdiepen in de mogelijkheden van de cloud is essentieel om een toekomstbestendige software strategie te hebben. En ja uiteindelijk is de cloud gewoon iemand anders zijn computer. Alleen dan wel op een schaalgrootte en met een professionaliteit waar je als kleinere organisatie op eigen kracht niet aan kunt tippen.

Blijf in contact

Wij geloven dat als je samen iets doet waar je van houdt, je samen beter wordt dan je alleen zou zijn. Voor onze dienstverlening betekent dit dat we onze klanten bijstaan als partner en ze helpen met kennis, kunde en met capaciteit. Maar het betekent ook dat we bouwen aan een actieve community van organisaties die samen ervaring uitwisselen. We doen dit onder andere door het organiseren van inspiratie sessies met collega’s uit het vakgebied. Maar ook door onze artikelen en de webinars die we organiseren. Wil je op de hoogte worden gehouden of een keer meedoen aan een inspiratie sessie of webinar? Laat het ons weten, je bent van harte welkom!