Wat is Nearshoring?

Wat is nearshoring?

Outsourcing is een effectief model gebleken voor bedrijven die willen besparen op overhead- en arbeidskosten en tegelijkertijd de efficiëntie willen verbeteren. Het is een model dat kan worden geschaald terwijl het bedrijven toch de mogelijkheid geeft om hun hulpbronnenverdeling indien nodig aan te passen. Outsourcing kan ook de productiviteit verbeteren en bedrijven de kans geven zich te concentreren op hun kernproducten en competenties. De meeste bedrijven kiezen ervoor om op twee manieren uit te besteden: nearshoring en offshoring.

Waarom nearshoring?

Uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven outsourcen om toegang te krijgen tot gespecialiseerde vaardigheden en sneller software te ontwikkelen. Andere redenen waarom bedrijven outsourcen, zijn als bedrijven snel moeten reageren op een marktkans, maar niet het interne talent hebben om verder te gaan. Nearshoring is een populaire keuze omdat veel bedrijven kiezen voor geografische nabijheid. Het stelt bedrijven in staat taalbarrières en culturele leercurves te omzeilen en reiskosten te verlagen. Nearshoring biedt veel voordelen, zoals kostenbesparingen en het garanderen van betere controles die zullen leiden tot producten van hogere kwaliteit. Het biedt ook toegang tot meer geschoolde werknemers en lagere arbeidskosten.

Nearshoring versus offshoring, wat is het verschil?

Offshoring is uitbesteding van (software development) over de verre landsgrenzen heen. Meestal oceaan of zee overschrijdend. Vaak is het zo dat bij deze uitbesteding kostenbesparingen optreden omdat de productie stukken goedkoper is. Populaire landen voor offshore software development zijn bijvoorbeeld India en China.

Offshoring is goedkoper dan het werken met lokale of landelijke bedrijven. Dit komt doordat de economische situatie in het land hen in staat stelt om lagere uurtarieven te hanteren. Er zijn wel afwegingen die je moet maken.

De afgelegen ligging van een offshoringbedrijf maakt reizen of het bezoeken van het bedrijf lastig en kan de algehele efficiëntie van het uitgevoerde werk belemmeren. En regelmatig contact onderhouden tussen verschillende tijdzones kan ook een uitdaging zijn. En grote culturele verschillen en taalbarrières kunnen gezonde werkrelaties in de weg staan.

Door de coronacrisis is de digitale vorm van samenwerken in stroomversnelling geraakt en meer geaccepteerd. Ook zien we dat nearshoring hierdoor meer wordt geaccepteerd en zelfs offshoring begint te vervangen. Steeds meer organisaties zien namelijk in dat bij software development, een fysieke locatie niet perse noodzakelijk is en dat digitaal samenwerken voor iedereen steeds meer toegankelijk is geworden. Daarnaast is de programmeertaal een universele taal die overal wordt gesproken.

Offshore is vanwege verschillende redenen toch vaak een drempel. Maar met nearshore, waarbij je werkzaamheden uitbesteedt aan een organisatie in een land wat dichter bij je eigen locatie is gelegen (zoals bijvoorbeeld landen in oost Europa) , profiteer je wel van lagere productiekosten maar heb je minder te maken met tijds- en cultuurverschillen.

De voordelen van nearshoring?

  • Universitair afgestudeerde programmeurs.
  • Tot 40% voordeliger dan een developer in Nederland.
  • De locatie van zowel het oorspronkelijke bedrijf als de nearshoring-locatie biedt de mogelijkheid voor persoonlijke bijeenkomsten.
  • Door het inzetten van nearshoring neemt de flexibiliteit van Nederlandse bedrijven toe.
  • De juiste specialisten op het juiste moment.
  • Werving & selectie uitbesteden.
  • Flexibele kostenbesparing.

Jij hebt het idee,
wij hebben het antwoord

Of je nu op zoek bent naar advies, ontwikkeling of beheer over meerdere softwareoplossingen, Bergler is er om je te helpen. Onze uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en implementeren van gebruiksvriendelijke portals, intranetten, webapplicaties en mobiele apps geven ons de mogelijkheid om maatwerkoplossingen te vinden. Zo onderhouden we duurzame succesvolle relaties met al onze partners en klanten.

Applicatie ontwikkeling

Je hebt een idee of een visie, maar je hebt niet de expertise om het te realiseren. Dat is waar onze ontwikkelaars en ontwerpers in het spel komen.

Lees verder…

Applicatie onderhoud

Betrouwbare software is de sleutel om uw activiteiten soepel te laten verlopen. Door het onderhoud van je applicaties uit te besteden, kun je er zeker van zijn dat de applicaties blijven werken met regelmatige upgrades, updates en betrouwbare onderhoudsservice.

Lees verder…

Team as a service & staffing

Of het nu gaat om een ​​cruciale expert of een heel team dat er mist in je bedrijf, Bergler biedt de oplossing. Onafhankelijk van jouw lokatie, wij kunnen je op aanvraag voorzien van een team van ervaren en hoogopgeleide experts.

Lees verder…

Overleg plegen

Ervaring en kennis zijn nodig om de meest uitdagende projecten aan te pakken. Oefening baart kunst. Daarom kunnen wij je een advies op maat geven en jouw software-infrastructuur optimaliseren.

Hoe wij werken

We zijn innovatief en streven alleen naar de beste resultaten. We werken nauw samen met onze klanten om met nieuwe ideeën te komen. Deze componenten resulteren in hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen die jouw bedrijfsprocessen naar een hoger niveau tillen. Uitstekende, proactieve communicatie en wederzijds vertrouwen vormen de basis van onze hoogwaardige service, en dat is precies wat we willen bereiken!

Een project wordt benaderd als een kans voor directe betrokkenheid bij onze klanten, samenwerkend om mijlpalen en doelen te definiëren. Door onze gecombineerde ervaringen te gebruiken, verbeteren we de workflow door het proces van iteratieve ontwikkeling. Om de kwaliteit en het tijdsbestek van ons werk te waarborgen, hanteren wij scrum. Hierdoor kan het team de beste resultaten behalen zonder vertragingen en kwaliteitsverlies. Door duidelijke taken en sprints te definiëren, wordt leveren wij het optimale resultaat aan onze klanten geleverd.

No technology, no triumph!

Bij Bergler zijn we gespecialiseerd in de Microsoft-technologie en altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen! De meest betrouwbare en hoogwaardige softwaretools en -technologieën worden gebruikt om uw doelen te bereiken.

Weer weten over nearshoring of wilt u een voorbeeld van kosten, kwaliteit en kennis vernemen? Laat dan hieronder uw gegevens achter, wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

berglerWat is Nearshoring?