Bergler Connect

Kennis is macht, kennis delen is kracht

Kennis en ervaring borgen en delen. Dat gebeurt in het Competence Center voor iedereen die onder Bergler vlag opereert. Opdrachtgevers adviseren en praktisch ondersteunen gebeurt vanuit het Expertise Center. De gemeenschappelijke factor is de vooruitgang. Want dat is wat beide partijen in het vizier hebben.

Het nieuwe normaal: veel thuis werken, thuis communiceren, thuis bijblijven en leren. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij. Want hier kun je – wanneer en waar jij dat wilt – al onze webinars terugkijken. Zo houden wij je op de hoogte. Wil je geïnformeerd worden als wij weer een online masterclass of webinar organiseren? Laat dan hiernaast je gegevens achter, dan blijf je altijd ‘up to date’!

Je moet de marketing-cookies aanvinken om de video's op deze pagina te kunnen zien of bekijk ze op ons YouTube-kanaal.

Evidence Based Management

Hoewel vele organisaties Agile werken hebben ingevoerd, worstelen de meeste met de manier waarop je output meet. Velen stappen in de valkuil om van alles te meten, behalve de waarde die aan een product wordt toegevoegd. Evidence Based Management is een methodiek om je te helpen waarde te meten en te sturen op waardeverhoging van de output.

.NET6 en Visual Studio 2022

Op 9 november 2021 kwam de nieuwe versie van .NET uit. We gaven bij .NET 5 al aan dat Microsoft afscheid neemt van het fullstack framework. Deze .NET 6 release is de eerste long term support versie na dit moment, en daarmee voor een hoop organisaties de eerste serieuze versie om naar te migreren.

GDPR voor .NET developers

De Europese regelgeving rondom persoonsgegevens is inmiddels alweer een aantal jaren oud. In de praktijk merken we dat dit voor veel developers toch een ‘ver van hun bed show’ is. Tegelijkertijd kan een beetje kennis van dit onderwerp een hoop ellende besparen.

Blazor

Tijdens dit webinar maken we de balans op in front-end wereld. We vergelijken de grote javascript frameworks (Vue, React, Angular) en gaan wat verder in detail in op een nieuwe speler op .NET gebied: Blazor.

Een introductie in gRPC

Als je op de hoogte bent van de ontwikkelingen van .NET (Core), dan weet je waarschijnlijk dat Microsoft geen WCF-projecten meer ondersteunt.

C#9 Records als value objects

In veel praktijkvoorbeelden van software ontwikkeling, zoals domain driven design, maar ook in multilayer architectuur, kom je objecten tegen die eigenlijk immutable zouden moeten zijn.

Eind het van .NET Framework

Het werd al een tijd verwacht maar nu is het dan zover: er komt geen nieuwe versie meer van het .NET Framework. De laatste versie van het .NET Framework is versie 4.8.

Threat Modeling

Threat modeling zorgt ervoor dat informatiebeveiliging wordt meegenomen tijdens de designfase van je proces/software. Hierdoor wordt het aantal flaws sterk gereduceerd en eventuele problemen bij de kern opgelost. In een uurtje de belangrijkste punten uit een workshop mee die we voor organisaties binnen ICT opleidingsprogramma’s faciliteren.

Docker & Kubernetes introductie (1)

In een tijd waarin veel applicaties modulair opgebouwd worden, en er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de cloud, is het belangrijk om stil te staan bij manieren waarop platform en cloud onafhankelijk ontwikkeld kan worden. Werken met containers is daarbij een belangrijke tool in onze gereedschapskist.

Docker & Kubernetes introductie (2)

Werken met containers is een belangrijke tool in onze gereedschapskist. Tijdens deze avond gaan we in op de mogelijkheden van Kubernetes om een robuuste modulaire applicatie in de cloud op te zetten.

Angular & Progressive Web apps (1)

Als je kijkt naar de ontwikkeling van software systemen de laatste 5 jaar, dan zie je een duidelijke trend van applicaties die worden omgebouwd naar modulaire systemen, die draaien in de cloud met een (web)app als gebruikersinterface. Tijdens deze avond gaan we in op de impact die dit heeft op de architectuur keuzes die gemaakt worden.

Angular & Progressive Web apps (2)

Gastspreker Wouter Bos: Wouter is frontend designer en developer, werkt voor Noordhoff Health aan diverse e-learning gerelateerde producten en deelt kort de praktijkervaring en ‘lessons learned’ die zij met Angular hebben opgedaan.

Angular & Progressive Web apps (3)

Gastspreker Albert Brand: Albert werkt bij Xebia als Senior Consultant. Hij is gespecialiseerd in webtechnologie en softwarearchitectuur. Hij heeft uitgebreide ervaring met full stack technologies, zoals cloud computing, user interface frameworks, continuous integration tools en database-producten.

.NET Core en .NET Standard

Met de komst van .NET Core 3 dit jaar wordt een grote stap gezet door Microsoft in het vervangen en uitfaseren van het fullstack .NET Framework. Tijdens deze avond staan we stil bij deze ontwikkeling en hoe je stappen kunt zetten om je applicaties voor te bereiden op .NET Core.

Arjen Kraak: .NET Core en .NET

We gaan in op de positionering van .NET Core ten opzichte van Xamarin en .NET Standard en geven aan welke technologie wanneer toepasbaar is. We laten zien hoe je .NET standard libraries op kunt zetten en geven een introductie m.b.t. .NET Core.

Patrick Bes: .NET Core en .NET

Met de komst van .NET Core 3 dit jaar wordt een grote stap gezet door Microsoft in het vervangen en uitfaseren van het fullstack .NET Framework. Tijdens deze avond staan we stil bij deze ontwikkeling en hoe je stappen kunt zetten om je applicaties voor te bereiden op .NET Core.

Building async apps

Bekijk hier het webinar van het Bergler Competence Center van 20 augustus 2019 (Building async apps) .

Hybride software ontwikkeling (1)

Steeds meer organisaties oriënteren zich, of maken al gebruik van diensten in de cloud. Daarnaast zien we een beweging in de markt naar modulaire software ontwikkeling. De wereld van legacy applicaties staat echter vaak nog ver van deze ontwikkelingen af.

Migratie van software naar de cloud (2)

Steeds meer organisaties oriënteren zich, of maken al gebruik van diensten in de cloud. Daarnaast zien we een beweging in de markt naar modulaire software ontwikkeling. De wereld van legacy applicaties staat echter vaak nog ver van deze ontwikkelingen af.

Christian Peeters: Praktijkcasus software migratie naar de cloud

Bekijk hier het webinar van het Bergler Competence Center van 20 augustus 2019 (Building async apps) .

Futureproof Software Development (deel 1)

De ontwikkelingen in software development zijn de laatste jaren met de komst van de cloud, .NET Core, AI, en multi-platform ontwikkeling behoorlijk in de stroomversnelling geraakt. Waar je vroeger alle ontwikkelingen niet op de voet hoefde te volgen, gaan ontwikkelingen nu zo snel dat je het niet kunt permitteren om achterop te raken.

Futureproof software development (deel 2)

Nu dit jaar Microsoft voor het eerst duidelijk afscheid neemt van het fullstack .NET Framework, wordt duidelijk dat we software vernieuwing niet op de lange baan kunnen schuiven. Maar hoe pak je dit praktisch aan. Tijdens deze avond delen we praktijk- ervaring en geven we praktische handvatten om bestaande software te vernieuwen.

Webinar 10 mei: Evidence Based Management

Kennis is macht, kennis delen is kracht!

Altijd up to date
Het op de voet volgen van de laatste ontwikkelingen is onze core business. Wij besteden een groot deel van onze tijd aan het volgen van de laatste ontwikkelingen en die ervaring bij onze relaties te delen. Hierdoor zijn we in staat om organisaties op maat te ondersteunen en aan te geven welke ontwikkelingen belangrijk zijn om op een toekomstbestendige wijze software te ontwikkelen.

berglerOn demand