Themamiddag ‘Bergler in de wolken’
5

De ontwikkelingen op het gebied van ‘de Cloud’ gaan stormachtig snel. Aan u de uitdaging om hier de juiste beslissingen in te nemen. Bergler, al ruim dertig jaar toonaangevend ICT dienstverlener – nodigt u uit voor een intensieve en zeer informatieve kennis-sessie / thema-middag op 16 april aanstaande.

Download flyer ‘Bergler in de wolken’.

U wordt in één middag door verschillende specialisten volledig bijgepraat over de laatste ontwikkelingen én mogelijkheden op het gebied van wat wij gemakshalve hebben samengevat in de titel van deze thema-middag: Bergler in de wolken.

Onderwerpen:
Introductie & welkom
Azure & de Cloud
Klant-case Visionplanner
Hoe zet je de Cloud effectief in
Klantcase Post NL

Waar: Van der Valk Hotel Houten (Hoofdveste 25, 3992 DH Houten).
Een routebeschrijving vindt u op de website:
http://www.hotelhouten.nl/nl/routebeschrijving/

Wanneer: Donderdag 16 april 2015
Aanvang: 14:00 uur – 17:30 uur (aansluitend wordt u een broodje etc. aangeboden)

Het programma wordt onderbroken voor een pauze met koffie, thee etc.

Wij verwelkomen u graag op deze Bergler thema-middag. De deelname is gratis na aanmelding via info@bergler.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, plaatsing geschiedt in volgorde van binnenkomst. Uiterlijk 9 april ontvangt u schriftelijk of telefonisch bericht. Gezien de inhoud van het programma is deze bijeenkomst zowel voor IT-managers als informatiemanagers (of hoger) en voor mensen uit de praktijk geschikt.

Programma

14:00 Inloop
14:30 introductie & welkom (Bergler – Menno Jongerius)
14:40 Introductie Azure & de Cloud (Bergler – Arjen Kraak)
15:00 Klantverhaal 1 (Visionplanner – Marc Gruben)
15:45 Pauze
16:15 Hoe zet je de cloud effectief in (Fred Hohenstein)
16:45 Klantverhaal 2 (Post NL – Peter Vos)
17:30 Informeel afsluiten met een broodje

14:30 introductie & welkom (Bergler – Menno Jongerius)
Menno JongeriusKorte bio: Menno Jongerius is senior technisch consultant bij Bergler ICT. Hij is hoofd van het Bergler Competence Center en uw gastheer tijdens dit event. Wat Menno over zichzelf zegt: “Ik geloof dat passie en vakmanschap onze klanten helpt om software sneller en met hogere kwaliteit op te leveren. Door onze klanten te helpen agile processen in te voeren, hun software architectuur te verbeteren, hun teams te leiden en coachen of door simpelweg mee te ontwikkelen wil ik de wereld van software ontwikkeling verbeteren.”

14:40 Introductie Azure & de Cloud (Bergler – Arjen Kraak)
Arjen KraakKorte bio: Arjen Kraak is senior technisch software consultant van Bergler Groep. Hij speelt een kartrekkersrol in het team van project leads. Hij kenmerkt zichzelf als:
Ik start vanuit de “waarom?” vraag om duurzame software oplossingen te realiseren voor mijn klanten. Ik zoek hierbij de verbinding met de business en zorg ervoor dat wensen en eisen door business en IT worden begrepen en afgestemd.
Opdrachtgevers en collega’s zien Arjen als “social architect” die de vaak harde IT vertaalt naar “menselijke” termen. Als teamleider is staat hij IN het team in plaats van erboven.

Bio Bergler:
Bergler is het aanspreekpunt voor het midden- en grootbedrijf in Nederland. U kunt bij ons terecht voor alle vraagstukken met betrekking tot software en infra-oplossingen alsmede online- en flex vraag-stukken. Ruim tweehonderd professionals staan borg voor de stabiliteit én betrouwbaarheid van de backbone in uw organisatie. Niet om de technologie te volgen maar om voorop te lopen op toekomstige ontwikkelingen. Om zo uw organisatie future-proof te maken. Vandaag, morgen en in de verre toekomst.

Over de presentatie:
Arjen neemt ons middels eenvoudige vergelijkingen mee in de wereld van cloud computing. Welke modellen heb je, en wat zijn hun voor en nadelen. Na afloop van deze introductie heeft u een helder beeld van IAAS, PAAS en SAAS modellen in zowel private, public als hybride cloud oplossingen.

15:00 Klantcase 1 (Visionplanner – Marc Gruben)
Marc GrubenKorte bio: Marc Gruben heeft bestuurlijke informatiekunde in Tilburg gestudeerd. Hij is na zijn studie de consultancy ingerold, daarnaast heeft hij grote (internationale) projecten gedaan en eigen bedrijven opgericht. De laatste 3 jaar is hij werkzaam voor Visionplanner, waar hij de cloud architectuur heeft opgezet. Hij tevens verantwoordelijk als development manager voor 10 teamleden van 2 scrumteams. Marc’s ambitie is om het team continu te verbeteren door middel van de laatste technologie, kennis(investering) en (externe)ervaring, om de basis te vormen van een ‘highend’ produkt. De nadruk ligt hierbij op architectuur, user experience, schaalbaarheid en performance.

visionplannerKorte Bio Vision planner:
Visionplanner heeft met succes een transitie gemaakt van een traditionele softwareverkoper naar een cloudplatform. Het bedrijf houdt zich bezig met financiële verslaglegging, (liquiditeits) prognoses, benchmarking en functionaliteiten gericht op de toekomst om het rendement van de ondernemer te verbeteren.

Over de presentatie: “Waarom cloud? waarom nu?”
Visionplanner is een van de eerste Nederlandse software leveranciers die een full service dienst biedt via de cloud. Marc neemt u mee in de keuzes die Visionplanner heeft gemaakt en waarom ze gekozen hebben hun platform via Azure aan te bieden. Wat betekende dit voor hun security en welke lessen hebben ze geleerd.

16:15 Hoe zet je de Cloud effectief in (Fred Hohenstein)
Fred HohensteinKorte Bio: Fred Hohenstein is werkzaam voor Bergler Infra Solutions. Wat Fred over zichzelf zegt: “Gedreven infrastructuur gerichte IT-er die niet alleen naar de IT kijkt. Er zijn binnen organisaties ook andere aandachtsgebieden waar ik interesse in heb. Ik werk graag in een team waarbinnen we samen naar een oplossing zoeken. Indien noodzakelijk trek ik de werkzaamheden naar mij toe om een oplossing te komen of om tot uitvoering over te gaan”

itsupportKorte Bio IT Support:
IT Support Groep in Tilburg levert MKB bedrijven ICT advies, ICT maatwerkoplossingen, systeembeheer, VoIP, onderhoud en op Cloud gebaseerde diensten en oplossingen. Wij maken de vertaalslag van complexe materie naar concrete IT oplossingen. Zo geven wij jou grip op het ongrijpbare van ICT. Alle voorkomende werkzaamheden aan je bedrijfsnetwerk kun je toevertrouwen aan ons. Zo lossen wij problemen voor je op voordat jij deze ervaart.

Over de presentatie: “Overgaan naar de cloud gaat niet alleen over techniek”
Fred laat ons zien wat er komt kijken bij een migratie naar de cloud. Niet alleen de technische aspecten, maar vooral ook de verandering voor uw organisatie. Wat betekent overgaan naar de cloud voor uw medewerkers, welke weerstand kun je verwachten en hoe ga je hiermee om.

16:45 Klantcase 2 (Post NL – Peter Vos)
Peter VosKorte Bio: Peter Vos is Manager IT Architectuur bij PostNL. Hij is mede verantwoordelijk voor de transitie van het IT landschap van on-premise naar de cloud. Wat Peter over zichzelf zegt: “Het verkleinen van de kunstmatige kloof tussen business en IT is een belangrijke drijfveer voor mij. IT wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons bedrijf. Onze cloud strategie zorgt er mede voor dat we ons kunnen richten op de echte waarde die IT toevoegt aan het bedrijf.”

postnlKorte Bio PostNL:
We leven in een wereld waar digitale toepassingen een steeds grotere rol in ons dagelijkse leven spelen. Deze diensten ontwikkelen zich snel. We benutten onze vindingrijkheid om steeds nieuwe manieren te bedenken om afzender en ontvanger te verbinden. We zijn een onmisbare schakel tussen de fysieke en online wereld. Wij hebben het grootste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux. Door combinaties van slimme netwerken en digitale toepassingen bieden we waardevolle oplossingen aan onze klanten.

Over de presentatie:
In de afgelopen jaren is POSTNL geleidelijk met vrijwel haar volledige IT overgegaan naar de cloud. Wat betekent dit voor een organisatie met een complex IT landschap waar IT op veel gebieden zo bedrijfs-kritisch is.

Meld je nu aan!