Introductie

Voor het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn wij op zoek naar een Technisch Specialist procesautomatisering voor 36 uur per week.

Functie

Als Specialist procesautomatisering ben je de verbindende schakel tussen een aantal partijen waar je nauw mee samenwerkt zoals de peil- en technische beheerders van de installaties. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de procesautomatisering omgeving waar de kunstwerken en meetpunten op zijn aangesloten.

Jouw taken zien er als volgt uit :

 • Binnen een projectteam werk je samen met de vakdisciplines civiele techniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek & instrumentatie onder leiding van een projectleider.
 • Beheerwerkzaamheden aan het bestaande procesautomatisering systeem en zorgdragen voor de meerjarenplanning van (groot) onderhoud op PA-werkveld; Het in samenwerking met de ICT-organisatie (her)inrichten en auditen van de netwerken, dusdanig dat deze steeds weerbaarder worden tegen cybercriminaliteit.
 • Het vertalen van wensen van de gebruikers van de systemen. Signaleren en adviseren over risico’s, verbeter- en/of knelpunten, het identificeren en oppakken van (mogelijke) security incidenten, welke betrekking kunnen hebben op onze Industrial Automation & Control Systems. Uitgangspunt voor Security is de IEC 62443 normering.
 • Ontwikkelen van een visie voor het vakgebied en het implementeren en evalueren van beleid binnen het vakgebied.
 • Als functioneel beheerder van het nieuw te bouwen BOS (Beslissing Ondersteunend Systeem) ben je de verbindende schakel tussen een aantal partijen waar je nauw mee samenwerkt zoals de beheerders van de installaties, Team Beleid en Team Gebiedsadvies en ondersteuning, ingenieursbureaus en aannemers.

Er wordt grotendeels gewerkt vanuit een standplaats op een zuivering in Capelle aan den IJssel.


Functie-eisen

Als Specialist procesautomatisering ben je nieuwsgiering en leergierig. Dit gezien het snel ontwikkelende werkgebied. Het bijhouden van ontwikkelingen en getraind blijven is een wezenlijk onderdeel van de functie. Je staat open voor creatieve oplossingen en weet jouw enthousiasme voor digitale oplossingen over te brengen op anderen.

 • Je hebt aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een opleiding in Electrotechniek of Industriële automatisering (of vergelijkbaar).
 • Je hebt je sporen verdiend in de procesautomatisering en in de uitvoering van multidisciplinaire (industriële) projecten.
 • Je leert werken met het unieke automatiseringsconcept van de organisatie en het toepassen hiervan op productie-installaties van ABB 800XA systemen. Je hebt daarbij oog voor standaard oplossingen en uniformiteit.
 • Je hebt gespecialiseerde kennis van Cyber Security for Industrial Automation & Control Systems.
 • Goede kennis van Engels in woord en geschrift.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.


Aanbod

Gewenste startdatum: z.s.m.
Initiële einddatum: 31 mei 2022
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36
Reageren voor: 29 november 08:00u


Inlichtingen

Dorris Van Duijn 06-46302899

Sollicitatie

Dorris Van Duijn 06-46302899