Introductie

Voor Slachtofferhulp Nederland zijn wij op zoek naar een Solution Architect voor 36 uur per week.

Organisatie

Over Slachtofferhulp Nederland.

Elk slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit verdient de beste hulp. Jaarlijks helpt Slachtofferhulp Nederland honderdduizenden slachtoffers om hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Wij bieden gratis emotionele, praktische en juridische hulp. We begeleiden in het strafproces en helpen bij het aanvragen van schadevergoeding. Slachtofferhulp Nederland heeft 25 locaties verspreid door het hele land. Het landelijk kantoor is gesitueerd in Utrecht. Er werken bij ons zo’n 480 betaalde medewerkers, 100 stagiaires en 870 onbetaalde medewerkers (vrijwilligers). Slachtofferhulp Nederland is een onafhankelijke stichting en wordt voornamelijk gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarnaast ontvangen wij financiële steun van gemeentes en particulieren. ICT-diensten worden met name ingehuurd door de afdelingen Innovatie en Informatievoorziening.

Het betreft interim invulling van een formatie plek bij Informatie Voorziening (IV). De Solution Architect Netwerk & Telecom is dus onderdeel van de afdeling Informatie Voorziening (IV) en rapporteert direct aan het hoofd Informatie Voorziening.

Op tactisch- en strategisch vlak schakel je met het Hoofd Informatie Voorziening en de Enterprise Architect, op operationeel vlak met de Productowner ICT.

De afdeling IV is verantwoordelijk voor de ICT dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland. Dit team bestaat uit diverse sub-teams, waaronder het team Kantoorautomatisering, IT infrastructuur en Telefonie.

De operationele dienstverlening (run-fase) is veelal uitbesteed, het team voert dan ook met name regie over beheer en ontwikkeling van de ICT dienstverlening. De kern van het team bestaat uit een Productowner en een Solution Architect, waarbij de Productowner de business belangen behartigt en de Solution Architect de creatieve techneut is.


Functie

Als Solution Architect Netwerk & Telecom ben jij verantwoordelijk voor de stabiliteit en veiligheid van de IT-architectuur. Je ontwerpt veilige, schaalbare en doelmatige technische oplossingen om de ICT-dienstverlening voor medewerkers en cliënten van Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling te waarborgen én continue te verbeteren.

Je vertaalt de functionele architectuur van de Enterprise Architect naar een concreet realiseerbare technische oplossing welke in lijn is met de bestaande domeinarchitecturen en de Enterprise architectuur.

Daarnaast stel je zelf technische architectuurrichtlijnen op en neem je deel aan projecten om de kwaliteit van het opgeleverde product te bewaken.

Takenpakket en belangrijkste activiteiten:

Ontwerpen van oplossingen:

  • De Solution Architect Netwerk & Telecom ontwerpt optimale ICT-oplossingen in overeenstemming met het ICT-beleid en de behoeften van de organisatie.
  • Je participeert in het Architectuurboard en adviseert het Hoofd Informatie Voorziening over de ICT-roadmap.
  • Je kiest passende technische opties voor het ontwerpen van oplossingen en houdt daarbij de balans tussen kosten en kwaliteit goed in het oog.
  • Je stelt Project Start Architecturen (PSA’s) op en werkt de beoogde technische oplossing uit tot het niveau waarop een project of partner/leverancier deze kan realiseren.
  • Indien gewenst stel je een High-level Design voor een gewenste oplossing op.
  • Je bewaakt de correcte implementatie van de technische oplossing en ziet er op toe dat deze voldoet aan de behoeften van organisatie.

Innoveren:

Als Solution Architect Netwerk & Telecom volg je de ontwikkelingen in de markt en toets je deze op toepasbaarheid binnen Slachtofferhulp Nederland. Je bedenkt creatieve oplossingen voor het leveren van nieuwe concepten, ideeën, producten of diensten en speelt in op de (toekomstige) behoeften van de organisatie.

Regievoeren op operationele processen:

Binnen het domein Netwerk & Telecom behoudt de Solution Architect overzicht en inzicht op de operationele processen.

Samen met onze strategische partners (oa OpenLine Managed Services en T-Mobile) zorg je ervoor dat alle operationele ICT processen optimaal presteren. Je vervult een inhoudelijk leidende en sturende rol in overleggen en afstemming met deze partners én met onze ketenpartners (Politie, het Openbaar Ministerie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid).

Functie-eisen

  • Aantoonbare kennis van gangbare kwaliteitskaders, frameworks en modeleringstechnieken op het gebied van ICT architecturen: o.a. DYA, SOA, TOGAF, en/of ArchiMate.
  • Sterk in omzetten van ideeën naar beleid.
  • Kennis van changeprocessen (ITIL) en projectmatige aanpak (PRINCE2).
  • HBO ICT opleiding en/of werk- en denkniveau aangevuld met specifieke vakopleidingen op het gebied van onder andere infrastructuur-, applicatie integratie, en Cloud architecturen (minimaal 5 jaar).

Competenties:

Visie, Creatief, Pragmatisch, Analytisch, Resultaatgericht, Goed in het onderhouden en opbouwen van relaties (meenemen relatie netwerk in IT wereld is een pre), Goed in borgen van veranderingen in de organisatie.

Overige functiewensen:

Het vermogen te schakelen tussen abstractieniveaus om voor zowel Enterprise Architecten als Business vertegenwoordigers als goede gesprekspartner te fungeren. Kennis van stakeholder management, regievoering over leveranciers en relatie management.

Aanbod

Gewenste startdatum: z.s.m. na gunning
Initiële einddatum: 1 juli 2024
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36
Reageren voor: 25 sept 10:00u

Inlichtingen

Nicolien Klerkx 06-29229501
nklerkx@bergler.nl


Sollicitatie

Nicolien Klerkx 06-29229501
nklerkx@bergler.nl