Sneak preview nu en de toekomst

Bronnen:
https://docs.efproject.net/en/latest/efcore-vs-ef6/features.html
https://blog.tonysneed.com/2016/01/22/ef6-asp-net-core-mvc6/
https://blog.tonysneed.com/2016/01/06/wcf-is-dead-long-live-mvc-6/

.Net Core Series
Medio 2016 heeft Microsoft haar nieuwe telg in de .Net familie het licht laten zien. De ‘Core’ familie van producten is een volledige herbouw van .Net. Geen zorgen, Microsoft zal blijven investeren in patches, bugfixes van het klassieke -en volledige- .Net platform.

Deze blogpost is het introductie artikel van een serie van drie blogposts over .Net Core. Blijf onze blog volgen voor de volgende artikelen.

Het thema waarbij .Net Core 1.0 zich onderscheid van de klassieke .Net Framework 4.6 is het deployment model. .Net Framework 4.6 werkt alleen op het Windows platform en is daarmee beperkt in mobiele en cloud toepassingen. .Net Core echter, is volledig OS onafhankelijk en kan met minimale hulp van bibliotheken op Linux, MacOS en zelfs Android werken. Met andere woorden, de keuze welk .Net Framework te nemen is niet meer afhankelijk van het besturingssysteem maar van het hosting platform waar de applicatie op draait. Hiermee wordt de deur volledig opengezet voor cloud en mobiele toepassingen.

Voor ASP.Net heeft dit verregaande gevolgen. Waarbij ASP.Net 4.6 applicaties alleen in IIS (of IIS Express) kunnen draaien, is het mogelijk om ASP.Net Core applicaties self-hosted in Linux OS of MacOS te draaien.

En oh ja… .Net Core is Open Source!

Elke applicatie heeft data nodig. Voor de abstractie van de datalaag bestaat al jaren het Entity Framework. Microsoft heeft het voor elkaar gekregen het Entity Framework onafhankelijk te maken van de .Net laag zelf en daarmee platform onafhankelijk. Entity Framework Core (EF 7) kan omgaan in een Core omgeving maar kan ook werken in klassieke stack van .Net 4.6.

sneak preview
Met dank aan: http://blog.tonysneed.com

Dit is nog maar het begin. De toekomst van het .Net Framework zal verder platform onafhankelijk, mobiel en cloud ready worden. En vooral, het is en blijft Open Source. Uiteindelijk zal het .Net Framework een generieke laag bevatten met daarbovenop een ontwikkellaag afhankelijk van het deployment model (App model).

blank
Met dank aan: https://ievangelistblog.wordpress.com/

Voor de softwareontwikkelaar en architect blijft Visual Studio het platform waarin Microsoft blijft investeren. Naast verschillende edities voor de Windows ontwikkelmachine, wordt verwacht dat het web-based ontwikkelplatform verder wordt doorontwikkeld.

Auteur: Arjen Kraak, Bergler Competence Center 2017

Hoe vond je dit artikel?
Deel deze pagina via:
berglerSneak preview nu en de toekomst