Introductie

Voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zijn wij op zoek naar een Senior Security Specialist voor 36 uur per week

Organisatie

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een missie: de Nederlandse samenleving weerbaar maken tegen digitale dreigingen. Door het snelgroeiende en veranderende cyber securitydomein ontwikkelt het NCSC zich in hoog tempo door. Wil jij je inzetten voor de digitale weerbaarheid van Nederland en werken aan een weerbare, dynamische, innovatieve omgeving met de nieuwste technologie? Dan ben jij misschien de gewenste versterking voor het CISO Office van het NCSC.

Het NCSC is een sterk datagedreven organisatie: wij verzamelen, analyseren, onderzoeken, verrijken en verspreiden data en informatie. Veilige informatie en dataverwerking vormen daarmee de kern van onze activiteiten. De waarde en kwaliteit van onze producten en diensten hangen direct samen met de beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en kwaliteit van data. De manier waarop wij data verwerken en omzetten bepaald de kwaliteit van het handelingsperspectief dat wij onze doelgroeporganisaties en partners kunnen bieden.

Als Information Security Engineer speel je hierin met jouw hands-on technische security kennis en ervaring een cruciale rol.

Je functie valt binnen het CISO Office, een afdeling die ondersteunend is op het gebied van strategische, tactische en operationele informatiebeveiligingsvraagstukken die als doel kent het verhogen van de weerbaarheid van de gehele NCSC-organisatie.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een missie: de Nederlandse samenleving weerbaar maken tegen digitale dreigingen. Door het snelgroeiende en veranderende cyber securitydomein ontwikkelt het NCSC zich in hoog tempo door.

Functie

De senior security specialist coördineert technische onderzoek bij incidenten of dreigingen en vertaalt de technische inhoud naar de organisatorische belangen en afwegingen en zorgt voor goede afstemming daartussen. Samen met andere (senior) security specialisten werkt hij/zij aan het proactief detecteren van kwetsbaarheden en dreigingen en het adviseren van maatregelen om gevolgen van dreigingen te voorkomen of mitigeren. Bij incidenten onderzoeken en adviseren zij samen wat nodig is om het incident goed af te handelen, in veel gevallen vanaf onze eigen locatie, maar soms ook op locatie bij een getroffen organisatie.

In verband met de groei van de organisatie is er behoefte aan extra capaciteit.

Wij zoeken ter versterking van ons incident reponse-team een senior cyber security specialist voor de periode van een jaar met de optie tot verlenging van
nogmaals een jaar. Als senior security specialist bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in Den Haag doe jij er alles aan om digitale dreigingen te voorkomen en ga je incidenten te lijf. Je bent bezig met de incidenten en dreigingen van de toekomst van cybersecurity in Nederland. Een uitdagende baan waar je op nationaal niveau een bijdrage levert aan de digitale veiligheid van Nederland.


In de rol van senior security specialist bestaat je werk uit:
•incident response op ernstige cyber securityincidenten;
•coördineren van technisch onderzoek en operationele samenwerking met partners verrichten van technisch onderzoek
•wanneer je niet aan de slag bent met een incident, gebruik je je kennis om ons te ondersteunen bij de doorontwikkeling van onze incident respons taken onder de nieuwe NIS2-richtlijn, die eind dit jaar in werking treedt.

Functie-eisen

De kandidaat heeft een hbo/wo werk- en denkniveau.

De kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Security Specialist

 De kandiaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een CSIRT-team.

De kandidaat heeft een relevant CSIRT-opleiding (zoals SANS) op het terrein van incident respons of forensisch onderzoek met succes afgerond.

De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met verrichten van incident respons, met focus op identification, ontainment en eradication;

De kandidaat heeft CEFR-niveau Nederlands minimaal C1 en Engels minimaal B2.

De kandidaat gaat akkoord met werken in rooster en piketdiensen.

Aanbod

Gewenste startdatum: 1 juli 2024
Initiële einddatum: 30 juni 2025
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36
Reageren voor: 24 mei 12:00u

Inlichtingen

Carmella Woensdregt 06-39533105
cwoensdregt@bergler.nl

Sollicitatie

Carmella Woensdregt 06-39533105
cwoensdregt@bergler.nl