Senior Performance Tester – WOERDEN

Introductie

Voor onze klant uit Woerden zijn wij op zoek naar een Senior Performance Tester.

Functie

De klant is een moderne publieke dienstverlener die haar data, kennis en adviesdiensten zoveel mogelijk online beschikbaar stelt. Een moderne ICT-afdeling helpt de organisatie om hierin succesvol te zijn. Als Senior Performance Tester zorg jij dat performance van applicaties naar een hoger niveau gebracht worden. Dat doe je bijvoorbeeld door inzichtelijk te maken welke eisen de opdrachtgever stelt aan zijn applicatie en die te toetsen aan de testresultaten. Ook heb je een belangrijke rol in advisering aan projectleiders en scrummasters.


Wat ga je doen?

Zorgen voor het identificeren en plannen van de uit te voeren tests. Dit doe je op basis van projecteisen en interviews met de (interne) klant. Gedurende het hele project continu aangeven waar performance problemen zich voor (kunnen) doen. Dit communiceer je vervolgens onderbouwd aan de rest van het team.Rapporteren aan de opdrachtgever over de bevindingen van de performance testen in vergelijking met de door jou vooraf vastgestelde eisen.


Jouw toegevoegde waarde

Proactief, eigen inzicht en communicatief vaardig: die eigenschappen dicht je jezelf toe. Onze testafdeling is een jonge afdeling die steeds meer groeit. We werken in een open ruimte en hebben een open en agile cultuur. Je neemt je verantwoordelijkheid hierin en samen met het team stimuleer je elkaar om initiatieven te nemen, elkaar te helpen, van elkaar te leren en kennis te delen. Als hecht team willen wij het beste product leveren, door aan de klant inzicht te geven in de kwaliteit en risico’s van zijn product. Je hebt veel contacten met andere afdelingen en specialisten, onder wie productowners, (functionele) applicatiebeheer, andere testers en projectleiders.

Functie eisen

Harde eisen:

• Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van Informatica.

• Minimaal drie jaar ervaring als tester

• Minimaal in het bezit van ISTQB® en/of B: TMap NEXT®

• kennis van Java

• aantoonbaar ervaring met Agile/DevOps/Scrum?

• kennis van XML en SQL

• kennis van Documentum D2

• aantoonbaar meer dan 3 jaar ervaring met Jmeter

Aanbod

Duur: Maximaal 1 jaar met optie op verlenging van 2x 1 jaar

Uren per week: minimaal 36 / maximaal 40 uur

Deadline: vrijdag 19 april om 10:00

Inlichtingen

Silvano Fluit 076 – 57 20 200

Silvano FluitSenior Performance Tester – WOERDEN