Security architect (CIO) – ROTTERDAM

Functie

Als security architect geef je samen met collega’s van ICT en CIO-O invulling aan de security architectuur van de klant met eerste focusgebied voor de Identity & Access Managementarchitectuur. Vanuit CIO-O worden security-architecten te werk gesteld voor het ontwikkelen en onderhouden van in organisatie brede deelarchitectuur voor informatiebeveiliging. Daarnaast ondersteunt de security-architect projecten met concreet advies in zowel een architecten- als adviseursrol, met mogelijk intensievere bijdrage aan projecten. Het accent van de gevraagde werkzaamheden ligt op:

Primair (75%) – vertalen en (door)ontwikkelen van de beleidskaders voor informatiebeveiliging (IB) naar een Identity & Access Managementarchitectuur voor organisatie, processen, systemen en ICT-inzet.

Secundair (25%) – op basis van ervaring en de gedefinieerde architectuur projecten praktisch adviseren (en eventueel direct bijdragen aan de projectarchitectuur). En zo bijdragen aan een beter niveau van beveiliging van de organisatie.

De klant realiseert haar strategie onder meer via een aantal strategische projecten, met veelal impact op processen, systemen en ICT. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de informatiebeveiliging voor de organisatie is belegd bij de CISO, ondergebracht bij het CIO-Office. Om goed opvolging te geven is de uitwerking van een security architectuur noodzakelijk.

Functie eisen

  • Aantoonbare ervaring met diverse architectuurmethodieken, zoals GEA, OSA, DYA, proces- en gegevensmodellering
  • Aantoonbare ervaring in het onderwijs
  • Aantoonbare ervaring met het toepassen van NORA Katern Beveiliging en ISO 27001/2
  • Aantoonbare kennis van de HORA

Pré: certificeringen voor IT security en security architectuur, zoals CISSP, CISM, TOGAF of SABSA

  • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als security architect
  • Je hebt ervaring met een aantal projecten m.b.t. generieke security componenten en het toepassen van NORA katern Beveiliging
  • Je hebt ervaring met gebruik BiZZdesign/modelleringtools

Aanbod

Aantal uren per week: 36-40 uur per week

Einde inzet: in eerste instantie tot 1 juli 2019 met optie op verlenging

Optie op verlenging: ja

Deadine: woensdag 20 februari 17:00

Inlichtingen

Silvano Fluit 076 – 57 20 200

Silvano FluitSecurity architect (CIO) – ROTTERDAM