Projectmanager Scriptiemanagement – Rotterdam

Introductie

Wij zijn op zoek naar een Projectmanager Scriptiemanagement

Organisatie

Profielschets Projectmanager Scriptiemanagement:

De EUR realiseert haar strategie onder meer via een aantal strategische programma’s, met veelal impact op processen, systemen en ICT. De organisatie van deze programma’s verloopt o.a. via het CLI met een duidelijke coördinerende rol vanuit de facultaire informatiemanagers van een van de faculteiten. Voor de realisatie van de binnen het onderwijsdomein gedefinieerde projecten is een projectmanager noodzakelijk die in staat is een analyse te maken van de diverse wensen die leven binnen de opleidingen en opleidingsfasen van faculteiten. De projectmanager inventariseert en analyseert alle scriptieprocessen van alle opleidingen, definieert in gezamenlijkheid de prioriteiten (MOSCOW) en destilleert op basis daarvan een EUR breed scriptieproces dat gedragen wordt door alle opleidingen, vervolgens wordt bekeken binnen welke mogelijke oplossingsrichtingen dit proces en met welke aanpassingen en tegen welke kosten gemodelleerd en gerealiseerd kan worden. Rapporteert over deze uitkomsten waarin gerankt wordt naar haalbaarheid en kosten.

Functie

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in het werkveld van functionele- en procesanalyse. Verder heb je minimaal 5 jaar ervaring in de rol van projectmanager.
Je bent gewend om samen te werken met vertegenwoordigers van de faculteiten en beheerorganisatie en kan tevens inhoudelijk de brug slaan tussen business en architectuur.
Je beschikt over sterke analytische vaardigheden. Je bent in staat de functionele vraag op te halen en deze te vertalen naar inrichting van processen en ICT-systemen, daarbij rekening houdend met het architectuurbeleid van de EUR. Kennis van het hoger onderwijs en de voor deze sector relevante systemen, c.q. aanbieders strekt tot de aanbeveling.
Je bent een communicatieve professional, proactief, kunt uitstekend samenwerken binnen het (project)team en met betrokkenen op diverse niveaus binnen de organisatie. Je kunt je collega’s overtuigen en krijgt veranderingen gerealiseerd. Voor de uitvoering van de opdracht is meerjarige ervaring met de Hoger Onderwijssector een must.

Taken:
Ten behoeve van Fase 1 project Verwerven of ontwikkelen van een EUR-breed scriptiemanagementsysteem is nodig: 1) Opstellen Programma van Eisen (PvE), 2) Procesbeschrijving in een Project Start Architectuur (PSA), 3) Marktverkenning om mogelijkheden van pakketaanbieders te bepalen en 4) Opstellen Project-Initiatie-document. Met daarbij voldoende aandacht voor de randvoorwaarden: kosten, kwaliteit, tijd, en organisatie. Eventueel moet aanvullend een data protection impact assessment (DPIA) uitgevoerd worden, dit in overleg en ondersteund door de CISO en FG.

Functie eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Prince II certificaat
  • Business process modeling
  • Aantoonbare kennis van de volgende onderwijssystemen OSIRIS
  • Aantoonbare kennis van: – relevante aanbieders op de markt
  • De kandidaat heeft ervaring binnen het werkveld van procesanalyses
  • De kandidaat heeft ervaring als project manager
  • De kandidaat heeft ervaring in de HO-sector

Aanbod

Aantal uren per week: 20
Begin inzet: 1-10-2019. Einde inzet: 31-07-2020 met optie tot verwerving en implementatie van het systeem.
Optie op verlenging: ja
Overwerk en/of consignatie van toepassing: nee

Kandidaten dienen rekening te houden met gesprekken laatste week augustus.


Inlichtingen

Charlotte Vink 076 – 572 02 00

Charlotte VinkProjectmanager Scriptiemanagement – Rotterdam