Projectmanager Exchange en Office – ROTTERDAM

Introductie

Voor onze klant uit Rotterdam zijn wij op zoek naar een Projectmanager Exchange en Office.

Functie

Als projectmanager wordt je verantwoordelijk voor een tweetal randvoorwaardelijke projecten voor introductie van Office 365 voor alle medewerkers van de organisatie, te weten:

1. Upgrade van de MS Exchange 2010, omzetten naar een ander AD domein, implementeren van een hybride omgeving (on premise en cloud) en migratie van de mailboxen naar de cloud.

2. Migratie van Office 2013 naar Office 365 ProPlus waardoor gebruikers de huidige naadloos over kunnen gaan naar Office 365 ProPlus.


Voor de uitvoering van de werkzaamheden worden er één of meer partijen geselecteerd die de klant zullen ondersteunen, aangevuld met interne resources.


Resultaatgebieden van de opdracht luiden op hoofdlijnen als volgt:

1. Vervaardigen projectplannen (PID’s) voor beide trajecten

2. Mede selecteren en beoordelen van externe partijen

3. Realisatie van de projectplannen binnen de afgesproken kaders waarbij aansturing van de externe partij(en), het testen van de opleveringen en afstemming/communicatie met en ‘najagen van’ de organisatie een wezenlijk onderdeel is.

4. Evaluatie van de (deel-)resultaten. Je projectresultaten kennen geen ongeadresseerde open eindjes.


Als projectmanager rapporteer je functioneel aan de programmamanager Digitale WerkOmgeving, en ressorteer je hiërarchisch onder het hoofd Projectmanagement & Consultancy binnen dezelfde Unit. Je werkt nauw samen met interne en externe medewerkers, externe partijen en demandmanagers uit de organisatie.


De projecten vormen een onderdeel van het programma Digitale WerkOmgeving dat bestaat uit de volgende onderdelen:

• Ontwikkeling en implementatie van een nieuwe digitale werkomgeving voor medewerkers gebaseerd op moderne technieken en de uitgangspunten anyplace, anywhere, anytime

• Ontwikkeling en implementatie van collaboratietooling en -processen; in elk geval gebaseerd op Microsoft Office 365 maar daar niet op voorhand toe beperkt

• Ontwikkelen en implementeren van een concept voor vast-mobiel integratie

• Ontwikkelen en implementeren van een concept voor Unified Communications

• Voorbereiden en implementeren van een upgrade van de huidige Office2013 implementatie op de werkplek.

Functie eisen

Harde eisen / KO Criteria:

• Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding.

• Je hebt ervaring als projectmanager van ICT projecten waarbij ook aansturing van externe partijen onderdeel was van de scope.

• Je hebt gedegen technische en inhoudelijke kennis van AD/Azure, Cloud, Exchange èn Office

• Aantoonbare ervaring binnen de onderwijs (of vergelijkbare) sector, en ook binnen commerciële organisaties / bedrijfsleven (geef aan waar dit in het CV aangetoond wordt (jaartallen). Ervaring binnen een universitaire omgeving is een pré

• De kandidaat is in staat om snel verbinding te realiseren met de organisatie/stakeholders en communicatie op de juiste wijze

Aanbod

Voor aanmelding dient ingeleverd te worden:

Een up-to-date CV

Een motivatiebrief waarin helder staat uitgelegd waarom gesolliciteerd wordt op deze vacature en op welke wijze er aan de selectie criteria wordt voldaan.


Duur opdracht: 6 maanden

Optie tot verlenging: Ja

Tarief: Marktconform

Deadline: vrijdag 8 februari 12:00

Inlichtingen

Silvano Fluit 076 – 57 20 200

Silvano FluitProjectmanager Exchange en Office – ROTTERDAM