Ontstaansgeschiedenis

Bergler is op 1 mei 1980 in Amsterdam gestart als Bergler Automatisering. Tijdens de eerste jaren lag de focus op het detacheren van eigen IT specialisten bij voornamelijk banken en verzekeringsmaatschappijen. Er werd binnen de financiële organisaties met name gebruik gemaakt van mainframes en de specialisatie van Bergler was gericht op IBM, Unisys en Oracle.

Bergler was erg succesvol en naast haar kantoor in Amsterdam werd er ook een vestiging in Brussel geopend. Niet veel later werd het latere hoofdkantoor in Breda gevestigd (centraal gelegen tussen Amsterdam en Brussel).

Rob WesselsEind van de 20e eeuw heeft er een management-buy-out plaatsgevonden waarbij algemeen directeur Rob Wessels, toen al geruime tijd binnen Bergler werkzaam, het bedrijf heeft overgenomen van Erich Bergler, de oorspronkelijke oprichter. Anno 2017 is Rob Wessels is nog steeds Algemeen Directeur van de Bergler Groep.

Bij de management-by-out is besloten om zich met Bergler alleen op de Nederlandse markt te richten. De Belgische vestiging is afgestoten. Tijdens deze periode, met de opkomst van de pc’s en Microsoft servers, is Bergler zich steeds meer gaan toespitsen op het ontwikkelen op Microsoft omgevingen. Dit had tot gevolg dat Bergler zich ook in andere branches heeft kunnen bewijzen. De Bergler Groep is momenteel in een groot aantal branches actief en groeit nog steeds.

Om bestaande en nieuwe relaties nog beter te kunnen ondersteunen is in 2009 Bergler Infra Solutions opgericht. Als specialist in infrastructuren worden organisaties ‘ontzorgd’ op het gebied van het inrichten en beheren van storage, servers en werkplekken. Dit gebeurt op locatie bij de klant, in een datacenter van Bergler of in the cloud.

In de tussentijd is de dienstverlening en positionering van Bergler verder uitgebreid door vanuit een viertal labels te opereren. Hierbij zijn, naast Bergler Software Solutions, Bergler Infra Solutions en Bergler Online Services, de (ICT brede) detacheringsactiviteiten van Bergler ondergebracht in Bergler Flex Solutions. De Bergler Groep was geboren.

Juist deze synergie van ICT kennis op het gebied van software ontwikkeling en infrastructuren in combinatie met de jarenlange ervaring in de flexibele arbeidsmarkt maakt dat de Bergler groep continue topkwaliteit kan blijven leveren.

Bergler is daarmee voor veel organisaties nog altijd een betrouwbare partner op het gebied van software ontwikkeling, het beheren en inrichten van infrastructuren en in het voorzien van een flexibele schil voor tijdelijk ICT-personeel.