Introductie

Voor Sivon zijn wij op zoek naar een Information Security Officer voor 24 uur per week.

Organisatie

SIVON heeft als missie: Samen de mogelijkheden van ict optimaal benutten voor maatwerk, professionaliteit en kwaliteit in het onderwijs. Onderwijs is afhankelijk van goede werkende ICT-voorzieningen. Ook omdat leren niet alleen in school plaatsvindt: leerlingen moeten overal kunnen leren, leraren overal kunnen werken. Het is lastig en tijdrovend om dit goed te regelen. Daarom werken besturen samen. Dat doen we door activiteiten op het gebied van leermiddelen, IBP en connectiviteit. Door kennis te delen, samen te werken en gezamenlijk in te kopen.

SIVON biedt een basispakket en aanvullende diensten. De aanvullende diensten zijn onder andere Veilig Internet, FG-as-a-service en Wifi-as-a-service. Het basispakket bestaat uit het uitwisselen van kennis en expertise tussen leden, workshops door experts en kennisproducten. Meer informatie hierover kunt u vinden op https://www.sivon.nl.

Per 15 januari kent SIVON 431 leden. Sinds de vorige notitie van oktober 2023 hebben we er 19 nieuwe leden erbij gekregen. Wel hebben we eind december ook een zevental leden moeten uitschrijven. Onze leden vertegenwoordigen nu 62% van totale aantal leerlingen van Nederland en 38% van het aantal besturen. In totaal 263 PO besturen en 205 VO besturen, van deze besturen zijn 37 combinatie besturen (PO en VO).

Functie

Werkend binnen een programma om de digitale veiligheid van het onderwijs te verbeteren zoeken we iemand die het complete spectrum van informatiebeveiliging kan overzien en coördineren. De persoon die wij zoeken kan het PO/VO normenkader vertalen naar effectieve maatregelen. We zoeken iemand die schoolbesturen gaat helpen met assessment op het normenkader en het ontwikkelen van een roadmap t.b.v. de implementatie van dit normenkader. Dit omvat ook het toetsen van informatiebeveiliging bij leveranciers van onderwijs toepassingen.

Het is een organisatorische functie gericht op het vertalen van het normenkader naar een sectorbrede informatiebeveiligings handvaten om schoolbesturen te helpen aan het normenkader te voldoen

Concreet gaan we scholen te helpen tot een hoger volwassenheidsniveau te komen.

Het gaat in deze rol om het organiseren en inhoudelijk uitvoeren van het hele proces (kickoff/ ondersteuning/ assessment/roadmap). Waar nodig pak je de coördinatie op met experts op specifieke onderwerpen. We verwachten dus ook projectmanagement skills.  Voor het uitvoeren van de assessment/audit is een auditor beschikbaar.

Als aanspreekpunt voor informatiebeveiliging bezit je de vaardigheid om dezelfde boodschap op verschillende niveaus uit te dragen (zowel voor bestuurders, management als medewerkers).

Het is een veelzijdige rol. Je werkt bij meerdere organisaties met verschillende volwassenheidsniveaus op het gebied van informatiebeveiliging. Je levert een belangrijke bijdrage aan veiligheid in het onderwijs.

Functie-eisen

  • HBO/WO-werk en denkniveau.

  • Zelfstandig.

  • Ondernemend.

  • Senior, minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring.

  • Bezit minimaal een van de volgende opleidingen/certificeringen: CISM, CISA, CISSP, CRISC, C|CISO.

  • Ervaring met informatiebeveiliging (ISO/NBA), onderwijs wet- en regelgeving.

  • Goede communicatieve vaardigheden.

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift.

  • Kan zich staande houden in een dynamische en jonge organisatie.

  • Is in staat om ad hoc en op korte termijn goede resultaten te leveren.

Aanbod

Gewenste startdatum: z.s.m.
Initiële einddatum: 6 maanden na start
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 24
Reageren voor: 23 februari 13:00u

Inlichtingen

Ingmar van der Valk 06 – 81270464
ivandervalk@bergler.nl

Sollicitatie

Ingmar van der Valk 06 – 81270464
ivandervalk@bergler.nl