Introductie

Voor het Bestuursdepartement van het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn wij op zoek naar een Informatieanalist voor 36 uur per week.

Organisatie

Het Dienstencentrum JenV:
Het Dienstencentrum zorgt ervoor dat medewerkers van JenV ongestoord kunnen werken door ondersteuning en advisering te bieden over verschillende dienstverleningsdomeinen waaronder o.a. huisvesting, ICT en Informatievoorziening. Je werkzaamheden worden uitgevoerd in de afdeling Portfoliomanagement binnen het Dienstencentrum. Deze afdeling richt zich op het vormgeven en onderhouden van een passend producten- en dienstenpakket voor het BD.

Het Dienstencentrum werkt dienstgericht. Er zijn op dit moment verschillende diensten, waaronder de Dienst BI. Dienst BI is hét dataknooppunt voor bedrijfsvoeringsgegevens binnen het bestuursdepartement (BD) van JenV. De dienst ontwikkelt en beheert het platform voor het verzamelen, schonen en uniformeren van de proces- en bedrijfsvoeringsdata om deze vervolgens met behulp van rapportages en Power BI dashboards te visualiseren, te signaleren of te analyseren.

Business Intelligence heeft als doel om de aanwezige gegevens binnen het BD te gebruiken voor betere ondersteuning en aansturing van de bedrijfsprocessen. Medewerkers, leidinggevenden en bestuurders krijgen meer inzicht, kunnen analyseren, en worden in staat gesteld beter te prioriteren en te plannen. Op deze manier ondersteunt de Dienst BI JenV in het realiseren van de ambitie om meer datagedreven te werken.

De Dienst BI sluit de komende tijd steeds meer gegevensbronnen aan op haar dataplatform, innoveert dit platform met behulp van nieuwe (Cloud)technieken en ontwikkelt continu nieuwe BI-oplossingen voor een breed scala aan klanten.

De Dienst BI sluit de komende tijd steeds meer gegevensbronnen aan op haar dataplatform en is op zoek naar een ervaren informatieanalist om hierbij te ondersteunen.

Functie

Als informatieanalist ben je verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de informatiebehoeften van de klant. Je werkt deze uit in de vorm van ontwerpen en gegevensmodellen voor het data warehouse, data marts, dashboards en rapportages die worden ontwikkeld. Je voert hiervoor gesprekken met de klant, je vraagt goed door en dringt door tot de kern van de klantvraag. Je analyseert de relevante processen en databronnen, en legt vast op welke manier de brondata moet worden verwerkt. Dit ontwerp is de basis voor de data engineers die op basis daarvan de technische uitwerking realiseren. Je werkt nauwkeurig, bent analytisch, een conceptueel denker en hebt ook oog voor de details. Je werkt goed en graag samen en je bent communicatief vaardig.

Omdat je veel contact met klanten hebt weet je wat er speelt binnen hun werkveld. Je doet suggesties om de dashboards en rapportages verder te ontwikkelen. Ook draag je met je inzichten en ideeën bij aan de doorontwikkeling en innovatie van het platform. Je vertaalt samen met je collega’s in het BI-team, met name de business analist en de data engineers, de business behoeften naar technische en functionele oplossingen.

Functie-eisen

• De kandidaat heeft minimaal een HBO opleiding (IT-gerelateerd).
• De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als informatieanalist.
• De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met het opstellen van gegevensmodellen (relationeel en dimensioneel).
• De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met BI-tools.
• De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring binnen business intelligence of datawarehouse projecten.
• De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring met werken in een Agile omgeving of in een scrumteam.
• De kandidaat levert een korte motivatie van maximaal 200 woorden aan).
• De kandidaat scoort minimaal een voldoende per interviewcriteria.

Functiewensen:

• De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring als Informatie analist).
• De kandidaat heeft minimaal 1 jaar werkervaring binnen de publieke-sector.
• De kandidaat heeft minimaal 1 jaar ervaring met SQL
• De kandidaat heeft minimaal 3 jaar  ervaring binnen een Agile omgeving/scrumteaintelligence of datawarehouse projecten.
• De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring met werken in een Agile omgeving of in een scrumteam.

Aanbod

Gewenste startdatum: 11 maart 2024
Initiële einddatum: 31 december 2024
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36
Reageren voor: 23 februari 08:00u

Inlichtingen

Nicolien Klerkx 06-29229501
nklerkx@bergler.nl

Sollicitatie

Nicolien Klerkx 06-29229501
nklerkx@bergler.nl