Informatie en Statistiek – Senior Backend / Security Engineer Datapunt – Omgeving AMSTERDAM

Introductie

Voor een klant zijn we op zoek naar een Informatie en Statistiek – Senior Backend / Security Engineer Datapunt

Functie

Functieomschrijving

Programma Datapunt, onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) van de klant, heeft een opdracht voor een Senior Back-end / Security Engineer. We zoeken iemand met passie voor de klant, innovatie, Open Source en Open Data. Datapunt is dé smart-data-infrastructuur die helpt gegevens vindbaar en toegankelijk te maken.

Datapunt ontsluit data via ReSTful APIs, met microservices die in Docker containers draaien. De data API’s zijn geschreven in Python, met behulp van frameworks als Django en Flask. De security services zijn geschreven in Golang en Python met aiohttp. Voor dataopslag gebruiken we vooral Postgres en Elasticsearch. Onze CI stack bestaat uit Jenkins en Ansible, en wij deployen continu naar productie. Het is geen uitzondering dat jouw eerste code na je eerste dag al in productie draait!­­­­

Als Senior Back-end / Security Engineer werk je mee aan de ontwikkeling en verbetering van de security infrastructuur (authenticatie, autorisatie, encryptie, logging en monitoring) voor het ontsluiten en gebruiken van data bij de klant; Datapunt.

Herken jij je in bovenstaande, heb jij passie voor het werken met data en technologie. Ben je nieuwsgierig en wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in en het gebruik van data en kennis van de klant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werkzaamheden

Ontwikkeling en verbetering van de security infrastructuur(authenticatie, autorisatie, encryptie, logging en monitoring) van Datapunt.

Datapunt realiseert en ondersteund operationeel data-georiënteerde oplossingen die aansluiten bij de behoefte aan dynamiek en flexibiliteit bij eindgebruikers en opdrachtgevers. Het programma is in 2016 gestart en komt nu in een volgende fase waarbij de inrichting van een moderne service gerichte organisatie steeds belangrijker wordt. Dit gaat veel verder dan het klassieke beheer en onderhoud: proactief in plaats van reactief, flexibiliteit en dynamiek in plaatst van in-beton-gegoten, denken in data en processen in plaats van in systemen, Service Afspraken op basis van wederzijdse samenwerking en vertrouwen in plaats van vuistdikke SLA’s.

We ontwikkelen op basis van de Agile werkwijze in een aantal zelfsturende teams. In totaal werken ongeveer veertig professionals, variërend van programmeurs tot ontwerpers en van infrastructuurexperts tot functioneel beheerders, aan Datapunt (ruim de helft ZZP). De omgeving draait in de Cloud en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van open source componenten. Ook de software die wordt ontwikkeld is open source. De backend technologie stack bestaat uit Django, Python, PostgreSQL, Elastic, Docker, Kubernetes, Openstack en Mapserver


Functie eisen

De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau richting informatica of informatica-gerelateerd. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring.

De aangeboden kandidaat heeft kennis van, en aantoonbare ervaring met:
A. Python en / of Golang;
B. ReSTful API ontwikkeling, microsservice architectuur;
C. InfoSec en open source ontwikkeling.

De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 8 jaar, minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als back-end ontwikkelaar.
Heeft de aangeboden kandidaat in de afgelopen 8 jaar, minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met:

  • Security (authenticatie, OAuth 2.0, encryptie, logging en monitoring);
  • Jenkins en Ansible?;
  • Python asyncio?;
  • Django en Flask?

Aanbod

Locatie: omgeving Amsterdam
Inzet: 36 uur per week
Startdatum: z.s.m.
Duur project: 12 maanden met eventueel op verlenging

Inlichtingen

Karlijn van Gool 076 – 572 02 00

Karlijn van GoolInformatie en Statistiek – Senior Backend / Security Engineer Datapunt – Omgeving AMSTERDAM