Functioneel Ontwerper – ‘s-Gravenhage

Introductie

Voor onze klant zijn wij op zoek naar een Functioneel Ontwerper.

Functie

Je analyseert en ontwerpt, op basis van (niet-) functionele informatiebehoeften en technische systeemvereisten, nieuwe functionaliteit of past deze aan, inclusief het afstemmen van functionaliteit met de business.Je zorgt dat het ontwerp conform voorschriften vanuit de architectuur van de klant, IT beleid, strategie en vastgestelde standaards wordt opgesteld; Je houdt rekening met belangen van klanten en andere stakeholders;Legt mede kwaliteitseisen vast ten aanzien van beheersaspecten ten behoeve van functioneel ontwerp en realisatie van het informatiesysteem. Kijkt daarbij ook naar de niet functionele eisen die aan het informatie systeem worden gesteld;Je vertaalt regelgeving en regelingen naar operationele informatievoorziening en (geautomatiseerde) procedures;


Binnen het team Inhoud en Contentbeheer INDiGO zijn ze op zoek naar een functioneel ontwerper die bruggen slaat tussen de business en de IT en het samenwerken met andere (IV) disciplines in het bloed zit. Zij zijn een team met circa 17 fte en vormen samen met de teams Architectuur, Siebel-Bouw, Be-Informed-Bouw, Tabellen, Correspondentie en Test de INDiGO-Ontwikkelstraat. Wij vertalen de wensen van niet alleen de IND-business maar ook in toenemende mate de Keten naar bruikbare (ICT)-oplossingen. Zij werken waterval en in toenemende mate agile. Daarnaast toetsen onze architecten onze high-level solutions en aan de vigerende kaders en maatstaven. Onze oplossingen worden vervolgens binnen het team vertaald naar functionele ontwerpen waarna ze verder de fabriek in gaan. Ons team kenmerkt zich met een bepaalde mate van hectiek en er heerst een informele cultuur. Iedereen is toegankelijk en humor is belangrijk. Wij krijgen energie van het oplossen van complexe puzzels en zijn echte aanpakkers.

Functie eisen

Harde eisen

• tenminste 5 jaar werkervaring met functioneel ontwerp in een grotere organisatie
• tenminste 2 jaar ervaring met werken in een Scrum / Agile omgeving
• HBO / HBO +, technische richting, voorkeur voor IT

Wensen

• Je werkt van nature goed samen met andere (technische) disciplines
• Je bent analytisch zeer sterk en kan snel doordringen tot de kern van de zaak
• Je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en adviseert vervolgens helder en duidelijk op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten – op verschillende niveaus
• Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring van Siebel CRM 8.x (Public Sector, zaakmanagement)Je hebt ervaring in doen van data analyses (Excel / SQL)
• Je hebt een pre als je ervaring hebt met rule based systemen (niet perse Be Informed), BPM/BRMJe hebt kennis en begrip van procesverbeteringstechnieken (Lean)
• Je bent in staat gedegen kwaliteitsreviews uit te voeren op bestaande ontwerpen

Aanbod

Tarief: Marktconform

Gewenste startdatum: woensdag 15 mei 2019

Duur opdracht: 1 jaar

Optie tot verlenging: Ja

Deadline: Vrijdag 26 april om 17:00

Inlichtingen

Silvano Fluit 076 – 57 20 200

Silvano FluitFunctioneel Ontwerper – ‘s-Gravenhage