Events en webinars

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: C#9 Records als value objects

22 juni 2021 @ 19:30 - 20:30

In veel praktijkvoorbeelden van software ontwikkeling, zoals domain driven design, maar ook in multilayer architectuur, kom je objecten tegen die eigenlijk immutable zouden moeten zijn. In C#9 heeft Microsoft met de records een nieuw object type geïntroduceerd waarmee dit gedrag eenvoudig geïmplementeerd kan worden. Tijdens deze sessie laten we zien hoe.

Stel je programmeert een object waarvan je wilt dat de waardes niet gewijzigd worden nadat het object geïnstantieerd is. Dit was in het verleden lastig in code te realiseren. Je kunt met private setters werken, maar dan zijn objecten vaak niet goed te serialiseren. In de praktijk kiezen de meeste ontwikkelaars er dan maar voor om het object “mutable” te houden. Het vervelende is dat de code dan niet optimaal de intentie van de programmeur weergeeft. Dit was altijd al een probleem bij bijvoorbeeld data transfer objects, maar met de populariteit van domain driven design en de bijbehorende value objects, wordt het nog belangrijker om een betere oplossing te vinden.

Microsoft moet dit ook gedacht hebben, toen ze in C#9 de init-only setters en de recordtypes introduceerde. Deze nieuwe code constructies maken het mogelijk om op eenvoudige manier objecten te maken die immutable zijn, en die op basis van hun waardes met elkaar vergeleken kunnen worden.

Tijdens deze sessie gaan Patrick Vroegh en Menno Jongerius in op de manier waarop je record types kunt inzetten om de intentie van je code beter vast te leggen. We kijken ook wat de compiler maakt van records en init only properties zodat je een goed beeld krijgt van hoe Microsoft deze functionaliteit implementeert. Als laatste laten we zien hoe je C#9 beschikbaar kunt maken in oudere versies van het .NET Framework.

Sprekers

blank
Patrick Vroegh
Patrick is als Technical Lead Consultant werkzaam bij Berger en begeleidt onze klanten bij het optimaal bouwen van software en het optimaliseren van hun architectuur.

blank
Menno Jongerius
“Geweldige software maken, dat is waar het uiteindelijk om gaat. Dat je met je applicaties problemen van klanten oplost, maar er komt veel bij kijken voordat je als bedrijf zover bent. Kun je snel schakelen? Is je ontwikkelteam op elkaar ingespeeld? Is je service op orde? Hoe heb je je strategie uitgezet? Dit zijn de vragen waar ik graag, samen met collega’s en klanten, de optimale antwoorden op wil vinden.”

Deelname is – vanzelfsprekend – gratis. Na aanmelding via onderstaand formulier (of via info@bergler.nl) ontvang je een bevestiging en 24 uur voor aanvang sturen wij je de link van het webinar! Graag tot dan!

 

Gegevens

Datum:
22 juni 2021
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorie:

Organisator

Bergler Software Solutions
Telefoon:
076 - 57 20 200
E-mail:
info@bergler.nl
berglerWebinar: C#9 Records als value objects