Business Analist – Gouda en ‘s-Gravenhage

Introductie

Voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zijn wij op zoek naar 2 Business Analisten.

Functie

Je bent als Business Analist lid van een projectteam en verantwoordelijk voor het het analyseren en ontwerpen van management informatie voorziening binnen DJI. Het is jouw verantwoordelijkheid om met senior users de af te dekken informatiebehoefte vast te stellen, en deze vast te leggen in een ontwerp. Je ondersteund de product owner in het samenstellen en prioriseren van de product backlog voor de realisatie van de gespecificeerde informatiebehoefte. Je bent onderdeel van een scrum team en daarbinnen verantwoordelijk voor het inhoudelijk leiden van het team in refinement en planning en realisatie van geprioriseerde userstories. Je ondersteund de product owner en senior users in de acceptatie en adoptie van opgeleverde producten.


Het project waarin jij je rol als Business Analist zal vervullen valt onder Programma’s en Projecten van de Directie Informatievoorziening (DI) onderdeel van de Dienst Justitiele Inrichtingen (DJI).


De DJI zorgt namens de Minister van Veiligheid en Justitie voor de tenuitvoerlegging vanstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, die na uitspraak van een rechter zijn opgelegd. Met meer dan honderd vestigingen verspreid over het land en ruim 15.000 medewerkers is DJI één van de grootste organisaties van Nederland. Jaarlijks herbergt DJI voor korte of langere tijd zo’n 45.000 ‘gasten’. De insluiting vindt plaats in verschillende soorten inrichtingen, zoals in gevangenissen en huizen van bewaring voor volwassenen, die penitentiaire inrichtingen (PI) worden genoemd. Maar ook in speciale inrichtingen voor de jongeren, de justitiële jeugdinrichtingen (JJI). Voor (tbs-)patiënten zijn er forensische psychiatrische centra (FPC) en voor vreemdelingen maakt DJI gebruik van detentie- en uitzetcentra. Meer informatie over DJI is te vinden op www.dji.nl.

Functie-eisen

Eisen:

 • HBO of WO werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld een afgeronde WO opleiding op het gebied van Bedrijfskundige Informatica, Business Analytics, Business IT & Management of Technische Bedrijfskunde.
 • 5 jaar kennis van, en aantoonbare meerjarige ervaring met Data warehouse en Business Intelligence concepten, data modelering, data architectuur en ETL proces modelering.
 • 5 jaar ervaring in business analyse en informatie analyse gerelateerd aan het leveren van management informatie producten.
 • 5 jaar kennis van, en aantoonbare meerjarige ervaring met DWBI technologie (vergelijkbaar met): Oracle Developer, Informatica PowerCenter/Developer, SAP Business Objects, SAP PowerDesigner.


Aanvullende kennis en competenties:

 • Het inhoudelijk leiden van een scrum team in refinement, planning en realisatie van user stories.
 • Het ondersteunen van een product owner in het opstellen en prioriseren van een product backlog.
 • Het begeleiden van gebruikers in de acceptatie en adoptie van een rapportage- en analyse omgeving.
 • Werken met een heterogene businessgroep in een overheidsomgeving met uiteenlopende wensen en belangen.
 • Goed in de verbinding leggen tussen klantwensen en ICT realisatie.
 • Goede communicatie in het Nederlands, zowel in woord als geschrift.
 • Kennis van, en aantoonbare meerjarige ervaring met, werken in een iteratieve aanpak, gebaseerd op Agile/SCRUM.

Aanbod

Duur opdracht: ca. 6 maanden
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur: 36
Tarief: Marktconform
Deadline: woensdag 28 juli 10:00

Inlichtingen

Eddy Blok 06-41110524

Eddy BlokBusiness Analist – Gouda en ‘s-Gravenhage